Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alt-J – “Adeline”

Alt-J, één van meest beloftevolle bands uit 2012 brengt na een pauze van twee jaar op 2 juni een nieuw album uit. Vandaag werd na “3WW” en “In Cold Blood”, de derde single “Adeline” vrijgegeven.

We kijken steeds weer enorm uit als er iets nieuws uitkomt van Alt-J. De band betoverde ons met bijna al hun singles én albums, maar toch voelen we dit niet helemaal bij “Adeline”. Het begint met een prachtige intro, die je naar de keel grijpt en zelfs de grootste beer stil maakt. Maar dan willen we meer dan die goede intro, waar blijft het energieke van voordien? Het steekt nog steeds met kop en schouders boven de meeste hedendaagse bands uit en dat komt vooral door de typische en unieke sound van de groep. Het is iets wat we in ieder geval nooit beu zouden geraken. Maar het blijft allemaal heel braaf, we missen de dynamiek en de verrassende effecten die bij An Awesome Wave nog zo aanwezig waren.

‘t Is ook moeilijk om aan de torenhoge verwachtingen te voldoen. Toch geloven we er nog in, nog vier nummers te gaan die wél gaan imponeren. Gewoon, omdat het één van de meest talentvolle bands van het moment is. Maar dat willen we graag op de volgende plaat ook horen. Tot in de Kreun (11 juni) en op Rock Werchter (2 juli)!

Site / Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Eerste 21 namen Rock Werchter 2021: Thom Yorke, Pixies, Gorillaz, Royal Blood, alt-J en veel meer

Onverwacht was het niet dat Rock Werchter dit jaar niet door ging, maar verdrietig waren we nog steeds. Een groot deel van…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 100 beste albums van het decennium (2010-2019)

Binnenkort gaan we het decennium van 2020 in, maar dat kunnen we niet voordat we even terugblikken op de jaren 2010 –…
LiveRecensies

Dour Festival 2018: Festivaldag 4

Het was op de voorlaatste dag Dour weer drummen voor een schaduwplek omdat de zon maar bleef branden. Gelukkig boden de de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.