LiveRecensies

HONNE @ Charlatan: zwoele synth-pop in een coole uitvoering

LiveRecensies

HONNE @ Charlatan: zwoele synth-pop in een coole uitvoering

Zondagavond brandde de zomerzon haar laatste stralen op het drukke terras aan de Vlasmarkt in Gent. Wie na zonsondergang in de Charlatan verkoeling dacht te vinden, was mis. Het Britse smooth pop-duo HONNE speelde er gisteren een zwoel concert. Bijgestaan door een funky band brachten Andy Clutterbuck en James Hatcher een goedgevulde set met nummers uit hun eerste studio album Warm On A Cold Night dat vorige zomer uitkwam. Hoewel hun songs niet altijd even dansbaar zijn en ze zelf niet de beste moves tentoonstelden, kreeg HONNE de volle zaal al snel aan het dansen met hun soul-pop.

De avond werd geopend door James Hersey, een naam die Brits klinkt, maar toebehoort aan een Oostenrijker. Hersey bracht, bijgestaan door een gitarist en drummer, up-tempo eenvoudige indie pop-songs die doen denken aan die van Kygo maar dan zonder grote ‘drop’ en met een eenvoudige gitaar. De jongeman uit Wenen, die overigens zonder accent en met een zeer warme stem zong, maakte zoals hij zelf zei “al een aantal foute beslissingen in het leven”, gelukkig mocht hij voor de tweede keer op rij samen met HONNE op tournee. Begin deze maand bracht hij ook zijn EP Pages uit met twee oorwurm-zomerhits “Coming Over” en “Miss You”. Kortom, het ziet er naar uit dat James Hersey eindelijk uit de start blokken is geschoten.

De laatste keer dat deze beer HONNE zag, stonden ze op DOUR met vier EP’s en een handvol remixen. Ondertussen hebben ze die zwoele songs verzameld op een eerste studioalbum Warm On A Cold Night. De twee doorsnee jongens Andy Clutterbuck en James Hatcher ontmoetten elkaar in 2014. Vandaag reizen ze de wereld rond en deden ze onder andere Coachella meezingen met hun warme hits. In Gent brachten ze een goed gevulde set met oud en nieuw materiaal, Andy achter de microfoon, James achter keyboards.

De avond begon braaf met “Treat You Right”, waarop snel werd meegedanst, net als op “Coastal Love”. De smooth pop van HONNE is echter niet altijd even dansbaar en dus viel de set met momenten stil. Toch probeerde het publiek mee te wiegen op minder fantasierijke nummers zoals “Til The Evening”. Dat het duo één van hun meest funky nummers “Baby You’re Bad” niet speelde, maar daarentegen koos voor “No Place Like Home” en “One At A Time Please”, wringt dan ook. De lichtshow zat wel strak en was op zulke momenten iets interessanter dan wat er zich voor de lichtgevende HONNE-letters afspeelde.

Ondanks die misstap, kon de band op de juiste momenten de energie terug in de set steken. Met een vette bas-solo tijdens “It Ain’t Wrong Loving You” en James die zijn toetsen inruilde voor een gitaar tijdens “Gone Are The Days” kregen ze het publiek terug mee. HONNE omschrijft hun muziek als ‘warm and sensual late night vibes, serious babymaking sounds.’ Dat was ook te horen in Charlatan. “The Night” en “3AM” over ‘frisky things at 3 o’clock in the morning’, werden luidkeels meegezongen. Sexy danste Andy in zijn boekhouders-outfit niet, hij moest het van z’n zwoele blik en warme stem hebben. Die deed denken aan een mix tussen Bon Iver en James Blake. Wanneer we meezongen op “Good Together” lachte hij bij het horen van de vergeefse pogingen om de hoge regionen aan te raken. James hoorden we niet vaak, hij bleef veilig achter zijn keyboard staan en kon er tussen de nummers door ook niet afblijven. Wat ervoor zorgde dat de liedjes vlotjes aan elkaar werden geregen.

https://www.instagram.com/p/BUXpxANlsav/?taken-by=brendverreydt

Naast een steengoeie bassist en drummer, hadden Andy en James ook een zangeres mee aan boord genomen. Naomi Scarlett nam enkele partijen voor haar rekening maar kreeg de hoofdrol tijdens “Someone That Loves You” waarmee ze de hele set opvrolijkte net voor de bisronde. In de toegift speelden Andy en James met z’n tweetjes “Woman” terwijl Andy meermaals het publiek vroeg om elkaar te omhelzen. Zelf dook hij dan ook de eerste rijen in voor een groepsknuffel. Na al die liefde, kwam de band er bij voor een knallend afscheid met “All In The Value” en “Warm On A Cold Night”. Die laatste veranderde in een zangstonde. Zo eentje waar de jongens eerst zingen en daarna de meisjes. Braafjes sloot HONNE hun avond op Belgische bodem af, we hadden het toch iets heter verwacht.

HONNE bracht in Charlatan een rustige zwoele set met een stevige portie meezingers. Ondanks de straffe gitaarsolo miste de set nog wat pit en werden niet alle dansers uit hun tent gelokt. Volgende keer zien we dan ook graag nog een straffe piano-solo of een buitengewone cover. Dat moet niet moeilijk zijn voor een band die al een aantal goeie remixen uitbracht.

Setlist:
Treat You Right
Coastal Love
Til The Evening
Top To Toe
The Night
Good Together
It Ain’t Wrong Loving You
Loves The Jobs You Hate
3AM
No Place Like Home
One At A Time Please
Gone Are The Days
Someone That Loves You

Woman
All In The Value
Warm On A Cold Night

Related posts
LiveRecensies

Bumble B. Boy @ Charlatan: Rammelen met de korven

Bumble B. Boy is de artiestennaam van Nederlander Tom Harden. Afgelopen zomer maakte het project van de man naam op verschillende Nederlandse…
InstagramLiveRecensies

Ploegendienst @ Charlatan: Overdrukventiel

Het is woensdag 24 januari 2024 en we begeven ons in Gent om een avondje alles kort en klein te trappen in…
LiveRecensies

Badlands @ Vlasmarkt: De Vlasmarkt herwonnen

Gisterenavond konden we op verschillende locaties in Gent ons laten meeslepen door stevige gitaren. Maar liefst zeventien bands, zowel uit het Verenigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.