Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Beach Fossils – “Social Jetlag” en “Tangerine”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Beach Fossils – “Social Jetlag” en “Tangerine”

Een warme zomerse dag zoals vandaag; er bestaat geen beter moment om meteen twee nieuwe singles van de Amerikaanse band Beach Fossils te beluisteren. Het is maar liefst vier jaar geleden sinds de kerels uit Brooklyn hun laatste album Clash The Truth uitbrachten. Met de singles “Social Jetlag” en “Tangerine” komt de release van het nieuwe album Somersault, dat we op 2 juni mogen verwachten, eindelijk dichterbij.

Na een lange periode van stilte rond de band, kregen we al reeds de nummers ‘This Year’, “Saint Ivy” en “Down The Line” te horen. Vooral op de nieuwste, “Social Jetlag”, horen we dat het drietal duidelijk tijd heeft gehad om te experimenteren en zichzelf opnieuw uit te vinden. Er wordt gebruik gemaakt van een iets meer complexe instrumentatie dan voorheen waardoor het nummer zeer gelaagd klinkt. Ze introduceren strijkers, piano, fluit, saxofoon en zelfs clavecimbel. Ergens horen we een soort melancholie in het nummer, die echter niet al te zwaar valt. De song wordt geleid door fijne, luchtige pianoklanken en op de achtergrond horen we samples van drukke straten. “Social Jetlag” klinkt elegant, laid-back en iets origineler dan de andere singles.

“Tangerine” heeft dan weer de eer om versterkt te worden door vocals van Slowdive’s Rachel Goswell. Haar dromerige stem past perfect binnen het plaatje en vervolledigt het nummer. De song krijgt daarnaast ook extra emotie door het gebruik van strijkers. Het geheel klinkt heel melodieus en warm. Beach Fossils toont met deze twee singles hun veelzijdigheid, hoewel ze natuurlijk steeds binnen de typische dromerige indierock blijven vasthangen.

Somersault wordt uitgebracht op 2 juni via Bayonet Records.

Facebook /Youtube / Website

 

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Newmoon - Temporary Light (★★★★): Staren naar de wolken

De shoegazers van Newmoon zetten hun eerste stappen in 2014 met de erg sterke ep Invitation To Hold. Sindsdien werkten de Antwerpenaren…
LiveRecensies

Beach Fossils @ Botanique (Museum): Het plezier van een droom

Zeven jaar was het al wachten geblazen voor de Belgische fans van Beach Fossils om de New Yorkers nog eens op Belgisch…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.