Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Beach Fossils – “Social Jetlag” en “Tangerine”

Een warme zomerse dag zoals vandaag; er bestaat geen beter moment om meteen twee nieuwe singles van de Amerikaanse band Beach Fossils te beluisteren. Het is maar liefst vier jaar geleden sinds de kerels uit Brooklyn hun laatste album Clash The Truth uitbrachten. Met de singles “Social Jetlag” en “Tangerine” komt de release van het nieuwe album Somersault, dat we op 2 juni mogen verwachten, eindelijk dichterbij.

Na een lange periode van stilte rond de band, kregen we al reeds de nummers ‘This Year’, “Saint Ivy” en “Down The Line” te horen. Vooral op de nieuwste, “Social Jetlag”, horen we dat het drietal duidelijk tijd heeft gehad om te experimenteren en zichzelf opnieuw uit te vinden. Er wordt gebruik gemaakt van een iets meer complexe instrumentatie dan voorheen waardoor het nummer zeer gelaagd klinkt. Ze introduceren strijkers, piano, fluit, saxofoon en zelfs clavecimbel. Ergens horen we een soort melancholie in het nummer, die echter niet al te zwaar valt. De song wordt geleid door fijne, luchtige pianoklanken en op de achtergrond horen we samples van drukke straten. “Social Jetlag” klinkt elegant, laid-back en iets origineler dan de andere singles.

“Tangerine” heeft dan weer de eer om versterkt te worden door vocals van Slowdive’s Rachel Goswell. Haar dromerige stem past perfect binnen het plaatje en vervolledigt het nummer. De song krijgt daarnaast ook extra emotie door het gebruik van strijkers. Het geheel klinkt heel melodieus en warm. Beach Fossils toont met deze twee singles hun veelzijdigheid, hoewel ze natuurlijk steeds binnen de typische dromerige indierock blijven vasthangen.

Somersault wordt uitgebracht op 2 juni via Bayonet Records.

Facebook /Youtube / Website

 

 

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rock Eupora - Pick At The Scab (★★★½): Oude wonden, nieuwe vondsten

Rock Eupora, dat is eigenlijk gewoon de dertigjarige Amerikaan Clayton Waller die in zijn eentje fuzzy indierock schrijft, opneemt en uitbrengt. Sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - “Foxglove Through The Clearcut”

De Amerikaanse band Death Cab for Cutie heeft met meer dan een handvol albums een serieuze stempel gedrukt op de indierockscène. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.