Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting – “They Gave Me A Lamp”

Iedere plaat van Public Service Broadcasting werkt rond een geschiedkundig concept. De vorige, The Race For Space, ging over de ruimte en nu gaan ze de geschiedenis van de Zuid-Welshe koolmijnen opzoeken. Every Valley heet de nieuwste plaat en die verschijnt op 7 juli. Op het eerste gehoor klinkt het allemaal wat saai, maar Public Service Broadcasting slaagt er in om een boeiend geheel te scheppen. Dit doen ze door opgewekte muziek enerzijds en een actuele insteek anderzijds. Verder weet de band nog dit te zeggen:

It was never far from my mind that, while writing an album about the decline of one particular industry in one particular area of the UK, the subsequent record may be so specific as to be almost irrelevant to all but those who have a direct stake in the story. Whenever I started worrying too much about that, though, I’d come back to songs like this one, and its message of the political awakening of a generation of women who seemed to realise, suddenly, the power and the potential that they had. It’s the most positive and uplifting song on the album, for me — a song of gender barriers being broken down, of a group of people finding their voice, of the power of protest and its importance in a democratic society. Given what we’ve seen on both sides of the Atlantic in recent years, I don’t think there’s ever been a better time to be making such a strong case in defense of those ideas.

Net zoals de vorige albums van Public Service Broadcasting is ook over deze weer goed nagedacht. Dat het dan ook muzikaal erg geniaal klinkt, is slechts een understatement. Voor de nieuwste single “They Gave Me A Lamp” kregen ze hulp van Haiku Salut. Het geheel klinkt hoopvol en doet ons zin krijgen om in zo’n mijn te gaan werken. Subtiele belletjes, enkele parlandos en blazers geven dit nummer de kracht en uniciteit wat een Public Service Broadcasting song zo uniek maakt. De band komt op 28 november naar Trix en we verplichten jou om daar naar toe te gaan. Eerder kon je hier ook al “Progress” horen.

 /  /  /  / 

Tracklist:

01 “Every Valley”
02 “The Pit”
03 “People Will Always Need Coal”
04 “Progress” (Feat. Tracyanne Campbell)
05 “Go To The Road”
06 “All Out”
07 “Turn No More” (Feat. James Dean Bradfield)
08 “They Gave Me A Lamp” (Feat. Haiku Salut)
09 “You + Me” (Feat. Lisa Jên Brown)
10 “Mother Of The Village”
11 “Take Me Home”

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Public Service Broadcasting – Bright Magic (★★★): Erudiet en akoestisch gevarieerd

Public Service Broadcasting probeert de hedendaagse erfgenaam te zijn van Kraftwerk en Can. Deze Duitse bands omlijnden het genre krautrock, op het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "Blue Heaven" (feat. Andreya Casablanca)

Na de overtuigende derde plaat Every Valley uit 2017 volgt op 24 september de nieuwe worp van Public Service Broadcasting. De heren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Service Broadcasting - "People, Let's Dance" (feat. EERA)

De laatste plaat van Public Service Broadcasting dateert alweer van 2017. Toen ging de band dieper in op de mijnindustrie in Zuid-Wales….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.