Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Grizzly Bear – “Mourning Sound”

Op een nieuwe single van Grizzly Bear hebben we niet lang moeten wachten. Een kleine twee weken geleden lanceerden ze hun briljante “Three Rings” in een aura van mysterieuze teasers op Instagram, maar met bijzonder weinig info. Die vaagheid deden ze verdwijnen door ons in drievoud te belonen met een albumaankondiging, tour én nieuwe single. “Mourning Sound” is de tweede worp uit hun album Painted Ruins, dat op 18 augustus zal verschijnen. Dit komen ze voorstellen in de AB op zaterdag 14 oktober.

“Mourning Sound” klinkt verrassend toegankelijk. De complexiteit die we hoorden op “Three Rings” en het merendeel van hun repertoire lijkt wel even naar de achtergrond te zijn geschoven. In de plaats krijgen we een heerlijk frisse sound dat gedreven is door klauterende baslijnen en catchy zang. Grizzly Bear vaart zelfzeker rechtdoor over het pompend ritme van het nummer. Maar deze band zou zichzelf niet zijn moest er geen diepgang in hun wateren te vinden zijn. Met zoemende synths, akoestische bruggetjes en dwarsliggende riffs wordt er weer een puzzelstukje gelegd in het eclectisch geluid dat we op Painted Ruins kunnen verwachten.

Website / Facebook / Twitter

01 “Wasted Acres”
02 “Mourning Sound”
03 “Four Cypresses”
04 “Three Rings”
05 “Losing All Sense”
06 “Aquarian”
07 “Cut-Out”
08 “Glass Hillside”
09 “Neighbors”
10 “Systole”
11 “Sky Took Hold”

17 mei 2017

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief