Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Chance The Rapper – “They Say” ft. KAYTRANADA

Er was de afgelopen dagen heel wat reden tot feest voor Chance The Rapper: zijn album Coloring Book vierde zijn eenjarig bestaan en “I’m the One” (single van DJ Khaled waar Chance ook op te horen is) kwam op nummer 1 te staan in heel wat hitlijsten. Nu is de goedlachse rapper terug met “They Say”, een samenwerking met de populaire Canadese dj en producer Kaytranada. Nieuw kunnen we het nummer niet echt noemen, Chance speelt het immers al een jaar of twee op zijn live shows. Maar op een release was het wachten tot vandaag, want Kaytranada loste een studioversie van het nummer tijdens een radioshow op Beats 1.

Het nummer ligt qua stijl helemaal in de lijn van Coloring Book. Dat is niet zo raar, want het was oorspronkelijk bedoeld om op dat album te verschijnen. Maar het geraakte niet op tijd klaar en Chance besliste nadien om de track aan Kaytranada te geven. Word dus niet te enthousiast door het zinnetje ‘Haven’t you heard? New album alert’; dat verwijst nog naar de release van Coloring Book.

Het refrein houdt niet veel meer in dan Chance die op zijn typische manier ‘nananananana’ zingt. Toch zit er een diepere betekenis in het nummer. In de verses heeft de rapper het over jezelf zijn tijdens succes en tijdens tegenslag. Chance is duidelijk niet vergeten waar hij vandaan komt en is nog altijd – terecht – trots op het feit dat hij niet vasthangt aan een groot label. Kaytranada voorziet deze boodschap van een luchtige, aanstekelijke beat. De electro invloeden passen wel bij de stijl van Chance, die graag al eens experimenteert met niet zo voor de hand liggende genres. Op het eind horen we dan weer de gospelinvloeden die ook op Coloring Book zo talrijk aanwezig waren.

Kaytranada werkte overigens al eens samen met Chance The Rapper op diens radiohit “All Night”. Volgens ons verdient hij ook zeker een plaatsje als producer op een toekomstig album!

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube / Soundcloud

15 mei 2017

About Author

Kim Loosvelt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief