AlbumsRecensies

Kasabian – For Crying Out Loud (★★½): Grote ego’s, weinig inhoud

AlbumsRecensies

Kasabian – For Crying Out Loud (★★½): Grote ego’s, weinig inhoud

Volgens Kasabian is rock-‘n-roll helemaal dood. Zij vinden dat enkel Arctic Monkeys, The Libertines en natuurlijk zijzelf de enige overlevers zijn van de gouden indierockjaren uit het eerste decennia van deze 21ste eeuw. Gelukkig gaat Kasabian met hun zesde album, For Crying Out Loud, rock-‘n-roll eigenhandig redden van de ondergang. Toch is dit album een paar maatjes te klein om de gitaarmuziek van zijn zogezegde ondergang te redden.

De band uit Leicester wou de fans prikkelen en releasete al vijf singles. Toch waren de eerste twee singles niet echt om over naar huis te schrijven, ondanks dat het vanaf “Are You Looking for Action?” beter werd. Het album begint met “III Ray (The King)”. Dat nummer is er wel eentje dat je naar de keel grijpt en meesleurt. Heel het nummer ademt Kasabian, maar het wordt al snel opgevolgd door “You’re In Love With a Psycho” dat, zoals zoveel nummers op dit album, de nodige overtuiging mist.

“Comeback Kid” en “Bless This Acid House” zijn dan weer nummers die gewoon goed zijn: typisch Kasabian en helemaal indie. Eerstgenoemde is zelfs zéér catchy. Als je het een paar keer beluistert, moet je jezelf inhouden om mee te zingen. Om nog een complimentje voor het album te geven. “Are You Looking for Action?” is meer dan gewoon Kasabian en steekt er over heel het album met kop en schouders bovenuit. Spijtig genoeg is het dan wel gedaan met de goede nummers op het album.

Twee goede voorbeelden om aan te tonen dat de pretentie van het viertal te hoog zit, zijn “All Trough the Night” en “Sixteen Blocks”. Deze nummers staan mijlen ver van wat rock-‘n-roll of indierock voor staan. Om het kort te houden: deze twee zijn gewoon saai. Zelfs het laatste nummer op het album, “Put Your Life On It” is ook al helemaal geen reclame voor dit album.

Kasabian, we zijn verre van overtuigd dat jullie met For Crying Out Loud rock gaan redden. Het album is niet slecht, want er zitten enkele goede nummers tussen. Toch zijn er evenveel nummers op het album die je doen geeuwen en doen afvragen of die ego’s van Kasabian misschien niet een beetje te groot zijn.

Op 10 november speelt Kasabian in Vorst Nationaal.

website / Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "Algorithms"

Er was een moment waarop we dachten dat de hoogdagen van Kasabian definitief voorbij waren. Frontman Tom Meighan werd met zijn klikken…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.