Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY – “The Breakup”

Op hun concert in de AB dit voorjaar trakteerde de Amerikaanse pop-band LANY een zaal vol fangirls op een eerste versie van “The Breakup”. Vandaag zag ook de afgewerkte versie het daglicht. De nieuwe single is ondertussen al de derde voorproever van hun debuutalbum dat 16 juni zal verschijnen. De band uit LA ademt Californië, palmbomen en ritjes in een cabrio langs de oceaan. Ook “The Breakup” is opnieuw de perfecte soundtrack voor een reflecterende zonsondergang.

De drie mogen dan wel over een breakup schrijven, het huwelijk tussen LANY en vlotte synthpop zit nog steeds goed. Na de bombastische single “It Was Love”, keert de band terug naar het minimalisme van de beginjaren: een enkele 80’s drumbeat en een zacht piano’tje. Het refrein is strak en grijpt meteen aan met de lyric “You think you wanna be alone, just wait untill you’re crying on the showerfloor.” De gitaarsolo’s tussendoor doen denken aan hun Britse tegenhangers van The 1975. Al is LANY wel wat warmer en dramatischer, zoals “The Breakup” nog maar eens bewijst.

Het zelfgetitelde debuutalbum LANY komt uit op 16 juni.
Op vrijdag 30 juni opent LANY de Klub C op Rock Werchter.

Facebook/Twitter/Instagram

Related posts
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
AlbumsRecensies

LANY - a beautiful blur (★): Wanhopige poging tot relevantie

De Amerikaanse synthpopband LANY evolueerde een tijdje geleden naar een duo, maar verder blijft de rode draad behouden. Met bitterzoete liedjes over…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.