LiveRecensies

Rhinos Are People Too & Felix Pallas @ AB (Ancienne Belgique): Na euforie komt ontgoocheling

LiveRecensies

Rhinos Are People Too & Felix Pallas @ AB (Ancienne Belgique): Na euforie komt ontgoocheling

Gisteren zakten we voor de verandering nog eens af naar de Ancienne Belgique, waar twee Belgische bands geprogrammeerd stonden. De ene won ooit de Nieuwe Lichting van Studio Brussel en de andere is het zij-project van Bazartlid Simon Nuytten, we hebben het uiteraard over Rhinos Are People Too en Felix Pallas. Terwijl de jonge bende van Rhinos Are People Too ons opnieuw wist weg te blazen, bleven we bij Felix Pallas wat op onze honger zitten.

De band die vanavond de spits mag afbijten is Rhinos Are People Too. De zaal is ondertussen ook al goed gevuld wanneer onze favoriete neushoorns het podium opkomen, maar sporen van stress zijn hier duidelijk niet zichtbaar. Het openingsnummer van de set heet “Hear The Night” en het duurt letterlijk maar vijf seconden vooraleer iedereen in de zaal is gefocust op de band, de visuals en de muziek. Straf begin!

Onlangs zagen we Rhinos Are People Too live in Café Charlatan te Gent, waar ze toen een zeer degelijke set speelden. Vanavond in de AB club overtreffen ze zichzelf doordat iedereen op het podium zich in z’n sas lijkt te voelen en dat lijkt duidelijk effect te hebben. De lichtshow die het optreden op een heel eng sprookje doet lijken, speelt hier zeker ook parten in. De band staat er en dat maakt duidelijk indruk.

Het leuke aan een optreden van Rhinos Are People Too is dat het op elk moment kan exploderen om dan meteen erna weer heel intiem te gaan, wat ervoor zorgt dat het nooit gaat vervelen. Alle nummers die hier vanavond de revue passeren, zijn één voor één goed onderbouwde songs die op plaat al goed klinken, maar live nog zoveel beter tot hun recht komen. Het geheel dat op ons afkomt, zit gewoon heel goed in elkaar.

Het enige spijtige dat we kunnen zeggen, is dat de stem van frontvrouw Loes Caels af en toe verdrinkt in het kabaal van de gitaren en de drums, waardoor het soms moeilijk wordt om haar te verstaan. Echt heel veel kan de band daar niet aan doen, dus we nemen hen dat uiteraard niet kwalijk. Wat ons ook opvalt is dat de nieuwe bandleden groeien aan présence op het podium, ze lijken het gewoon te worden om voor een groter publiek te spelen.

Rhinos Are People Too speelde een meer dan fantastische set, een set die heel volwassen overkwam en eigenlijk ook wel vrij uniek is. We hopen dan ook dat hun volgende passage in de Ancienne Belgique in de grote zaal zal zijn, want daar zal het waarschijnlijk zelfs nog meer knallen. Felix Pallas zal uit z’n pijp mogen komen om dit concert nog te evenaren, sterk optreden!

Facebook/ Twitter

Dan is het tijd voor de tweede band van de avond, Felix Pallas, en daar lijken al de vrouwelijke fans die zich voor het podium hebben verzameld, duidelijk zin in te hebben. De band gaat van start met een heel sferisch nummer, waarin de stem van frontman Simon duidelijk de leiding neemt. Als er één iets is wat we vanavond zeker niet kunnen zeggen, is het dat Simon niet kan zingen, wat een stem heeft die man!

Felix Pallas zat ooit in de finale van de Nieuwe Lichting en werd toen gekenmerkt door heel ontroerende indierock met een snuifje elektronica. Dit is de dag van vandaag helemaal het geval niet meer, het draait nu vooral rond elektronica en de gitaren zijn maar een bijzaak geworden. We zouden dan verwachten dat deze elektronisch getinte nummers live heel stevig zouden overkomen, maar dit is jammer genoeg niet het geval. Het optreden mist momenteel wat aan power en dat is ook duidelijk aan het publiek te merken.

Het hoogtepunt van het optreden is hun allereerste single “Rakata”, een nummer dat beschikt over een aanstekelijk refrein, leuke riffs en vooral heel erg catchy is. Voor het eerst tijdens hun set voel je de connectie tussen de band en het publiek, wat resulteert in een soort van magisch gevoel dat ze zo lang mogelijk moeten proberen aan te houden.

Hoe verder het optreden vordert, hoe meer invloeden we horen van Warhola, het zij-project van Oliver Symons, die de muziek van Felix Pallas netjes heeft geproducet. We willen daarom ook zeggen aan de mannen van Felix Pallas dat ze hun eigen identiteit moeten behouden, want nu lijkt het allemaal veel te hard geïnspireerd op bands die de dag van vandaag het muzieklandschap kleuren en dit betreuren we eigenlijk wel een beetje.

Na amper zeven nummers gespeeld te hebben, verlaten de jonge heren van Felix Pallas het podium om voorgoed te verdwijnen in de coulissen. Als je als fan zoveel geld betaalt voor een optreden van je favoriete band, dan verwacht je toch op z’n minst dat ze een uitgebreide set spelen en er niet na zeven nummers een einde aan maken. Spijtig. Volgende keer iets meer knallen en iets langer spelen alstublieft?

Facebook/ Twitter

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pretty Sick - "Streetwise" (feat. xmal)

Muzikant/model Sabrina Fuentes ziet eruit als een grungy prinsesje zoals Courtney Love in de jaren negentig, maar dan voor de internetgeneratie die…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Twin Atlantic - "Get Out"

Schotland is niet alleen het land van doedelzakken en kilts, maar ook de thuisbasis van Twin Atlantic. De vierkoppige groep kwam voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.