Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single In Hearts Wake – “Passage”

Toppers van de Australische metalcore scene In Hearts Wake brachten ons onlangs de tweede single van hun album Ark, dat op 26 mei het licht zal zien. Iets meer dan een jaar na hun split-EP met landgenote Northlane. Na het uiterst stevige “Warcry” verrast “Passage” ons, vooral omdat het met momenten een zeer rustgevend gevoel brengt.

Niet alleen het nummer zelf is prachtig, maar ook de videoclip die ons enkele prachtige landschappen laat zien. Na enkele zachte noten waar we bijna bij kunnen wegdromen, komt de drum erbij, die overduidelijk opbouwt naar iets. Dat iets is een heftige gitaarriff, samen met de krachtige screams van zanger Jake Taylor. ‘Close your eyes, brace for the impact.’ zijn de perfecte woorden om een moshwaardig gitaarrif in te zetten en vele fans zullen dit advies dan ook ter harte nemen. Na nog wat screams zet bassist/clean vocalist Kyle Erich het agressieve, melodieuze refrein in. Na nog een afwisseling tussen Taylor en Erich die perfect in harmonie is, krijgen we een typisch stukje In Hearts Wake muziek te horen. Zachtere muziek en clean vocals, vermengd met screams vol emoties die voor een kippenvelmomentje zorgen. Het nummer eindigt met de woorden ‘Resist, resist.’ die de politieke standpunten van de band perfect weergeven.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

1 mei 2017

About Author

Cedric Van Esbroeck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief