LiveRecensies

Lip Service + Hulder @ Charlatan: Energieke reünie met De Beloften van vorig jaar

Ieder jaar gaan ze in Gent op zoek naar De Beloften. De meest spraakmakende en beloftevolle nieuwe artiest uit Gent wordt na een harde strijd verkozen tot Belofte Van Het Jaar. Vorig jaar was dit Momma Said So. Om de lancering van de nieuwste editie te vieren, plande het concours een openingsavond in de Charlatan met de winnaar van vorig jaar, die ondertussen onder de naam Lip Service door het leven gaat, en Hulder de winnaar van de publieksprijs. Nadien volgde nog een fijn feestje met Rebel Rebel, wat een geslaagde avond voor velen opleverde.

Als de Charlatan nog tamelijk leeg staat, begint Hulder er aan. Het zestal smijt meteen een buitenaards geluid in de strijd waarna de volledige zaal wordt meegetrokken in het verhaal. Eenmaal de song echt in actie schiet, komt er wat meer energie in het geheel en krijgen we een aanstekelijk spel van gitaren en synths. Al van bij het begint toont de zanger wat voor een indrukwekkende stem hij in huis heeft door bepaalde uithalen erg straf te halen. We zijn zo geboeid en een klein beetje omver geblazen door dit strakke begin dat we met veel zin verder blijven kijken.

De bandleden staan zeer beweeglijk op het podium wat de energieke kracht van hun muziek nog versterkt. Het geheel klinkt heel aanstekelijk en perfect gemaakt voor de radio. De songs zijn catchy, snedig en bevatten de nodige punch om grote zalen te vullen. Daarnaast zijn het ook gewoon vriendelijke jongens die duidelijk tevreden op het podium staan, zelfs met zo’n beperkte opkomst. Dat publiek is wel razend enthousiast en dat kan ook niet anders. Hun vibe is aanstekelijk en doet bij momenten wat denken aan Kasabian. Een stevige referentie voor zo’n jonge band, maar de vergelijking is bij momenten treffend.

Toch knalt de band niet alleen rechtdoor, af en toe verzorgen ze rust in de set. Ze weten heel goed waar ze mee bezig zijn. Als het wat kalmer gaat, geeft dat een laidback sfeertje met de nodige zon weer. Nog een pluspunt bij de set van Hulder is de samenzang. Die zorgt voor de nodige portie geluk, waarna iedereen met een lach op het gezicht de zaal verlaat. Hulder is duidelijk een band met veel livepotentieel, ga dat zien.

Tweede band van de avond is Lip Service. De band die vroeger onder de naam Momma Said So door het leven ging, speelt hier zijn eerste set als vernieuwd drietal. Het is helemaal duidelijk dat de band nog wat moet wennen aan de nieuwe bezetting. Waar ze vroeger met vier de nodige kracht konden creëren, lukt dit met drie net iets minder. Het klinkt allemaal iets ruwer en vooral erg bluesy. Op zich is dit wel charmant maar het blijft duidelijk niet voortdurend boeien.

Toch heeft Lip Service een geheim wapen achter de hand met de frêle stem van Hannah Cornelus gemengd tussen al dat robuust geweld. Zij zorgt er voor dat er hoop in de muziek kruipt en dat is iets wat nu in hun muziek ontbreekt. Ook broer en frontman Kasper heeft een erg uniek stemgeluid. Met de nodige inleving en af en toe wat spastische trekjes, verzorgt hij een mooi en grappig beeld op het podium.

Ouder nummer “Hide & Seek” komt met drie even goed over als met vier als missen we toch de grootsheid van in het verleden. Toch merken we wel wat potentieel, want nieuwe song “Together” lijkt perfect ingespeeld op het drietal. De sfeer die ze nu hebben, komt perfect over in dat liedje. Toch is onze algemene conclusie dat er nog wat werk is aan Lip Service alvorens ze een blijvende en boeiende set kunnen brengen. Het is soms iets te uitgepuurd en ook aan het publiek merk je dat de interesse na een tijdje verdwijnt, jammer.

Nadien kregen we weer een fijn feestje van Rebel Rebel, een echte aanrader voor de fans van betere rockmuziek op een feestje. Volgende editie bevat een dj-set van Blood Red Shoes en vindt plaats op 11 mei. Indien je zelf zin hebt om met je band deel te nemen aan De Beloften kan je je hier inschrijven.

3253 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 09/10 @ De Centrale (Gent)

Ook in het mooie Gent schoot de tweede editie van Sound Track uit de startblokken. Lip Service, Michelle, Boshra, Calling Blue Jay…
Features

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 09/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.