Nieuwe singlesOude Bekenden

Foster The People lost nieuwe EP III met drie nieuwe nummers

De mannen van Foster The People zijn momenteel een viertal geworden. Hoewel Isom Innis en Sean Cimino al sinds 2010 live te zien waren met de band, zijn ze nu pas officieel aan het geheel toegevoegd. Bassist Cubbie Fink heeft de band verlaten. Toch klinkt de band nog steeds zoals ze voordien deden, vrolijk, opgewekt en stijlvol. Nadat ze in 2014 hun tweede plaat Supermodel uitbrachten, was het tijd voor eens wat nieuws. Dit krijgen we vandaag in de vorm van een EP met drie nummers, gepast getiteld III.

Het eerste liedje “Pay The Man” is de donkerste track op de plaat. Het klinkt wat ongemakkelijk omdat Mark Foster probeert te rappen. Eenmaal het refrein er dan aankomt, voelen we weer die typische Foster The People vibe. Toch wordt het pas echt vrolijk bij “Doing It For The Money”, een catchy refrein en zwoele strofes doen de rest van het werk. Afsluiten doen ze met het zomerse “S.H.C.” waarin de gitaren de bovenhand nemen en Mark Foster ons begeleidt naar een strand. Het klinkt allemaal heel opgewekt en doet het meest aan hun ouder werk denken. Foster The People toont met deze drie songs duidelijk dat ze van alles een beetje kunnen, en daar kunnen wij best mee leven.

 /  /  /  / 3079 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Atlas Genius - "Elegant Strangers"

Atlas Genius is terug van weggeweest. Voor lezers die hen niet kennen: Atlas Genius bestaat uit twee Australische broers (Keith en Michael…
AlbumsRecensies

Fuzz - III (★★★★): Rentree door de grote poort

Je kan het ontkennen omdat je het een lelijk woord vindt, maar Fuzz is wel degelijk een supergroep. Doet bassist en tevens…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fuzz - "Returning"

Het is onmogelijk om alle projecten, bands en albums van Ty Segall bij te houden. Toch zijn we altijd enthousiast als een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.