LiveRecensies

VASA/Poly-Math/Fall of Messiah@ DUNK!: Math Rock op niveau

Op een maandagavond een optreden geven in Zottegem, dat is gewaagd. Durvers zijn ze zeker wel, de mannen van DUNK!. Het optreden was echter niet in een café of een concertzaal. Integendeel, het leek eerder op een living, omgebouwd naar een mini concertzaal met alles erop en eraan.


De eerste band begon mooi op tijd en ongeacht de kleine opkomst gaven ze alles. VASA is een Britse groep die zich graag beschrijft als volgt: ‘’Our explosive and frantically inventive music goes one step further and turns sub-genre conventions and clichés on their head with a healthy injection of Celtic-influenced roots and a frenetic, dance-y infectious energy that’s hard to refuse.” Stevig was het inderdaad, jammer van de vele effecten die werden gebruikt door de gitarist, want hierdoor werd de aandacht wat van de andere muzikanten weggetrokken.

Na een snelle position switch kwam Poly-Math op het podium. Eerste indruk, die bassist heeft echt een coole snor! Maar die snor maakt hem niet cool, ’t zijn de moves die hij op het podium laat zien die hem echt een beest maken. Zoals de naam al zegt, is dit verrassend mathematisch, van het ene ritme naar het andere en dat zonder problemen. Shout out to the drummer! Echt rauwe muziek die door merg en been gaat, maar alsjeblieft gitarist, laat jij ook die onnodige effecten achterwege. Het totaalpakket van Poly-Math was strak met een vleugje melodie.

Daarna was het dan eindelijk zover, de groep waarop het publiek zat te wachten. Fall of Messiah, een 4-koppige band uit Frankrijk die screamo en mathrock brengt. Dit is werkelijk één van de beste mathrock groepen die er bestaat. Gewoon een pure sound en een retestrakke drummer. Wat een ritmes, wat een balans en vooral wat een explosie aan goeie muziek. Voor hen maakte het echt duidelijk niet uit voor hoeveel personen ze speelden. Ze gaven zich van hun beste kant. Door hun perfecte samenspel, leek het wel alsof de bassist en drummer een geheime relatie hebben. Ook bij de laatste nummers kwam er nog een stukje zang bij (als je het zo wel kan noemen), wat echt wel goed uitkwam na een hele avond instrumentale muziek. Fall of Messiah brachten hun muziek eerlijk en met veel passie.

Een schitterende prestatie van alle drie de bands die alles gaven voor een klein zaaltje. Math rock heeft nu eenmaal een kleiner publiek dan andere soorten rock. Bedankt aan DUNK! voor dit mooie, gewaagde optreden.

DUNK! Festival

25-27 Mei te Zottegem

Meer info: www.Dunkfestival.be

Related posts
AlbumsRecensies

And So I Watch You From Afar - Jettison (★★★★½): Verruimende symbiose

De Noord-Ieren van And So I Watch You From Afar mogen zich intussen al meer dan 10 jaar trotse vaandeldragers van de…
AlbumsRecensies

Penelope Isles - Which Way To Happy (★★★½): Moeizaam opnameproces, stralende muziek

We hebben Wikipedia erop nagegaan, en we kunnen bevestigen dat het eiland Man nog maar een bescheiden aantal muzikale bekendheden heeft voortgebracht….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gwenshana – “Brother”

Gwenshana is Mathieu Grillo, een Brusselse songwriter en producer die psychedelische muziek maakt. Hij is al actief sinds 2018 met zijn eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.