Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Strypes – “Oh Cruel World”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Strypes – “Oh Cruel World”

De mannen van The Strypes zijn nog steeds maar begin de twintig. Toch zijn ze al klaar om hun derde plaat uit te brengen. Spitting Images heet de derde kleine en hij verschijnt op 16 juni. De plaat volgt op Little Victories, die in 2015 verscheen. Het zijn dus bezige bijen, die op hun jonge leeftijd genieten van het succes. Hoe zou je zelf zijn? Ethan Johns (Tom Jones, Paul McCartney, The Vaccines, Laura Marling) zat aan de knoppen en met de nieuwe plaat willen ze terug gaan naar de roots van R&B, op de eerste single is dat alvast duidelijk hoorbaar.

De nieuwste plaat namen ze volledig live op om hun energie, die ze ook op het podium brengen, in een doosje te stoppen. “Oh Cruel World” bevat niet meer dan een mondharmonica en een klassieke blues invloed. De invloed van The Stones in hun beginjaren zit hier meer dan in. De grote gitaren zoals op hun vorige plaat, zijn wat verdwenen en we hebben te maken met een stripped down nummertje van The Strypes. Op het einde kruipt er uiteindelijk toch wat kracht in, waarna een danspasje meer dan gepast is. The Strypes bewijzen dat ze ook met zo’n klassieke rocknummers kunnen rocken. Hopelijk laten ze de jeugd hiermee ook in aanraking komen.

 /  / 

 

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Left of The Dial (Dag 1): Hoe strakker, hoe beter

Left of The Dial is een Rotterdams festival dat de hele stad overneemt met postpunkbandjes van over de hele wereld. De organisatie…
Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (12 november - 18 november)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: de…
LiveRecensies

The Strypes @ AB: Speelse Ieren bouwen een feestje

Van The Strypes wordt al wel eens snel vergeten dat hun oudste lid slechts 22 jaar oud is. De jonkies uit Ierland…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.