Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (12 november – 18 november)

©CPU – Ymke Dirikx

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: de Red Bull Elektropedia Awards, een vrijgevige Jaden Smith, afscheid van The Strypes en Ampere wordt nu ook concertzaal.

Angèle is grote winnaar van Red Bull Elektropedia Awards

Terwijl grote broer Roméo Elvis vorig jaar nog de grote winnaar was, sleepte Angèle dinsdag de meeste awards in de wacht op de Red Bull Elektropedia Awards. Maar liefst drie: Artist Of The Year, Best Song voor “Je Veux Tes Yeux” en Breakthrough Artist/DJ/Producer. Roméo Elvis krijgt nog wel een beeldje, voor beste Live Act. De awards focussen ieder jaar specifiek op de elektronische nightlife- en muziekscene. Dour won de prijs voor het beste festival en beste album ging naar Damso’s Lithopédion.

Tyler The Creator & Jaden Smith zijn boyfriends

Ja, je leest het goed, Jaden Smith (zoon van Will Smith) is samen met rapper Tyler The Creator. Dat bevestigde de zanger deze week tijdens een optreden in de Verenigde Staten: ‘I just wanna say Tyler, The Creator is the best friend in the world. And I love him so fucking much, and I wanna tell you guys something, I wanna tell you, Tyler doesn’t wanna say, but Tyler is my mother fucking boyfriend.’ Hij wees naar z’n boyfriend die op de eerste rij stond te lachen. De rapper kwam in 2017 uit de kast in het nummer “I Ain’t Got Time!” rapte hij: ‘Next line will have them like, ‘woah’ / I been kissing white boys since 2004.’

Avicii herdacht in Stockholm

Zeven maanden na de dood van de Zweedse DJ Avicii, verzamelden fans vrijdag voor een herdenkingsdienst in de Stockholmse Hedvig Eleonora-kerk. Samen met de ouders en familie van Tim Bergling brachten ze hulde aan de DJ door onder andere “Wake Me Up” en “Without You” te spelen op een kerkorgel, ondersteund door een koor. Fans stonden tot buiten aan te schuiven voor de dienst. Avicii pleegde in april 2018 zelfmoord.

The Strypes zijn niet meer

De Ierse rockband The Strypes kondigde deze week hun einde aan via Twitter. De band startte in 2011 en bracht drie albums uit. In hun statement schrijft de band: ‘Het was leuk en spannend, saai en gevaarlijk, makkelijk, moeilijk, frustrerend, bevredigend en geweldig.’ Het volledige statement kan je hieronder nalezen.

Ampere in Antwerpen is nu ook concertlocatie

Dansen op technobeats was niet genoeg voor nachtclub Ampere in Antwerpen. De zaal, die al vier jaar feestjes organiseert, brengt vanaf januari 2019 ook concerten. Onder de naam Ondergronds/Bovengronds zullen ze iedere donderdag het beste van de Belgische underground scene programmeren. Beginnen doen ze alvast met Evil Empire Orchestra op 24 januari 2019.

Jónsi’s volledige solo-archief is volgende week te beluisteren

Al tijdens het prille begin van Sigur Rós, maakte frontman Jónsi solo-muziek. Zijn zijproject Frakkur bleef echter onder de radar. Tot nu. De opnames die hij maakte voor Frakkur worden namelijk volgende week losgelaten op de wereld. Het gaat om een archief gebundeld in drie albums, die verwijzen naar de verschillende tijdperiodes: 2000-2001, 2002-2003 en 2003-2004. Jónsi startte het project destijds om de grenzen van het experimentele af te tasten en als afleiding van zijn dagelijkse job.

dEUS verkoopt vijf keer AB uit met 20 jaar oud album

Nostalgie werkt en nostalgie in de vorm van een integraal 20-jaar oud dEUS-album spelen zeker. De band rond Tom Barman speelt op 21, 22, 23, 24 en 25 mei een REWIND-concert met nummers uit The Ideal Crash-tour, het derde album van de band dat uitkwam in 1999. In een interview met HUMO gaf bassist Alan Gevaert al toe ook nieuwe nummers uit te proberen, een nostalgie-tour betekent dus nog geen einde van de band. Met The Ideal Crash-tour passeert de groep ook langs Madrid, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en Londen.

Frank Ocean is niet langer private op Instagram

Nadat rapper Frank Ocean zijn fans trakteerde op gratis merchandise tijdens de Amerikaanse verkiezingen, geeft hij deze week nog een cadeautje weg: zijn Instagramprofiel. Dat stond tot vorige week nog afgeschermd. Hij zette die privé-filter vrijdag af en verwelkomde fans met een mirror selfie. Die fans kunnen nu terugscrollen en ongeveer anderhalf jaar aan Instagram-posts inhalen. Zo bleek Brad Pitt op z’n verjaardagfeestje aanwezig te zijn geweest? Geniet zelf mee!

https://www.instagram.com/p/BqODTLMFXfA/

Dave Grohl & Metallica steunen slachtoffers bosbranden Californië

De bosbranden in Californië blijven de woongebieden en het dagelijks nieuws teisteren. De brandweerlui in de regio doen enorm hun best en ook Dave Grohl zag dat. De frontman vond daarom deze week de tijd om een kazerne in Zuid-Californië een bezoekje te brengen met homecooked BBQ van zijn bedrijfje Backbeat BBQ. Een andere muzikale weldoener is Metallica: de band doneerde via hun eigen All Within My Hands Foundation zo’n 100.000 dollar aan slachtoffers van de bosbranden. De band wil hiermee ook andere aansporen hetzelfde te doen: ‘Doneer geld, voedsel, kleding, materialen of doneer je tijd met vrijwilligerswerk. Elk beetje helpt!’

Tiësto is helemaal fan van fitness

De Nederlandse DJ Tiësto wilt zijn doelpubliek nog meer steunen. En waar gaat dat nu beter dan in de fitness. Hij investeerde een deel van zijn fortuin in 305 Fitness, een cardio dance workout, die het gevoel heeft van een nachtclub, inclusief dj en lichtshow. De eerste 305 Fitness opende onlangs in Upper East Side in New York. Maar ook in Los Angeles, Washington DC en Boston komen er Tiësto-geïnspireerde workouts.

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Taipei Houston - "As The Sun Sets"

Wanneer je vader naar de naam Lars Ulrich luistert en drumt bij Metallica, gaan er vanzelf al iets meer deuren open in…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2022 (Festivaldag 2): Kleinschalig rockfestijn

Vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding scheert het Limburgse Rock Herk al decennialang hoge toppen. Sinds de organisatie in 2014 het festival betalend maakte, kijken…
InstagramLiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 4): Baanbrekend, opwindend en vorstelijk

De ‘DOUREUUUUUUH’-kreten klonken op dag vier al wat meer schor, maar toch bleef het energiepeil bij de festivalgangers opvallend hoog. Het domein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.