Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Mice & Men – “Unbreakable”

Nog geen jaar na het vertrek van frontman Austin Carlile, die met de band stopte wegens gezondheidsredenen (en een meningsverschil met de band) komt de Amerikaanse metalcore band Of Mice & Men met een nieuwe single, “Unbreakable”. Al vanaf hun eerste album zitten ze bij Rise Records, een enorm populair metalcore label. Na hun succesvolle albums Of Mice & Men (2010), The Flood (2011), Restoring Force (2014) en Cold World (2016) is dit hun eerste album zonder Carlile en dus neemt bassist/clean vocalist Aaron Paulie nu ook de screams en growls op zich, en het moet gezegd worden: hij doet dit met glans.

Met “Unbreakable” gaan ze verder met dezelfde sound als de vorige albums, hoewel het unieke stemgeluid van Austin Carlile toch wel ietwat gemist wordt. Toch slagen ze er in om een degelijk, stevig nummer af te leveren. Zoals altijd zijn de cleans van Paulie van hoog niveau, maar toch verrast hij ons wel met zijn screams die door merg en been gaan. Na stevig gitaarwerk en enkele keren van het catchy refrein genoten te hebben wordt er in typische OM&M stijl een machtige breakdown in de single verwerkt. Na een laatste krachtige scream eindigt het nummer en willen we het nog verschillende keren opnieuw beluisteren.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Mice & Men - "Bloom"

Met hits als “SECOND & SEBRING” heeft Of Mice & Men al hoog weten te scoren in de metalcore-wereld. Zanger Austin Carlile…
AlbumsRecensies

Of Mice & Men - EARTHANDSKY (★★★): Instrumentaal snoep

Een jaar geleden bracht Of Mice & Men nog het album Defy uit, nu zijn ze al terug met hun volgend album….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Mice & Men - "Mushroom Cloud"

Na “How To Survive” brengt Of Mice & Men opnieuw een apocalyptische single uit met “Mushroom Cloud”. Net als hun vorige single…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.