LiveRecensies

J. Bernardt en Pomrad @ Wilde Westen: een avondje dansen op niveau

Dansbaar met een hoek af, dat is nog de beste manier om het duo te beschrijven dat onder de naam Pomrad gekend is. De toetsenist en de drummer van J. Bernardt speelden hun eigen voorprogramma en ze deden dat met verve. De frontman van Pomrad, Adriaan, bespeelde een keytar waar hij de gekste klanken mee produceerde. Niet alledaags, maar daarom niet minder goed. Het meest opmerkzame nummer van hun set was het nummer “Euh ja euh nee” waarin ze ‘euh ja euh nee’-samples gebruikten om hun nummer mee te spelen. Pomrad valt nog het best samen te vatten in de quote van een andere Dansende Beer die ook aanwezig was: ‘Pomrad klinkt als de tienerdochter van STUFF. die in het geniep naar fuiven gaat.’

Na Pomrad was het tijd voor het echte werk, J. Bernardt was er klaar voor. Na een intro met wat dikke bassen kwam Jinte het podium op gehuppeld in een lange regenjas, meteen werd het in de zaal een graadje warmer en gingen meisjesharten sneller slaan. De regenjas heeft het overigens niet lang getrokken, drie nummers later lag ze al op de grond. J. Bernardt is nieuw, fris, ze laten er geen gras over groeien en sturen meteen een resem exotische beats de zaal in. Het publiek heeft er zin in en de band duidelijk ook.

Wat meteen opvalt is de originele belichting die de band meeheeft. Het plaatje klopt, J. Bernardt krijgt de hele zaal met een vingerknip aan het dansen. Het fascineert ons mateloos hoe ze zelfs met splinternieuwe nummers een volledige zaal voor zich winnen alsof ze nooit iets anders gedaan hebben. De drie nummers die we al kennen (“The Other Man”, “Calm Down” en “Wicked Streets”) klinken live nog beter dan op plaat, maar de nummers die we nog niet kennen moeten niet onderdoen. J. Bernardt gaat hard en overtuigt doorheen hun volledige set, zonder verzwakken.

En dan ontploft de zaal helemaal. ‘Het is vrijdag, er moet iets gebeuren’, zegt Deprez. En of er iets gebeurde, afsluiten doen ze met “The Other Man”. De hele zaal ontploft en de band speelt een verlengde versie van hun denderende single. Stagehands zetten een keyboard bij vooraan op het podium en Adriaan, de toetsenist, speelt een solo zoals we die nog nooit gezien hebben. Na een denderende set schreeuwt het publiek keihard om meer.

‘Harder gaan kunnen we niet meer, The Other Man was seks, dit is de sigaret erna.’ Met die woorden leidt Jinte zijn laatste nummer in dat hij opdraagt aan zijn ouders. J. Bernardt klinkt als Chet Faker met een serieuze hoek af. Ze zijn dansbaar, fris en nieuw en weten met hun set te overtuigen en menig publiek met gemak aan het dansen te krijgen. Wij waren alvast meer dan overtuigd.

Running Days, het eerste album van J. Bernardt, komt uit op 16 juni.

Related posts
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "It Had To Be You"

In 2016 moest Balthazar nog even op pauze zodat de bandleden elk hun creativiteit hun eigen loop konden laten gaan, maar dat…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 3): Hete afsluiters

Met factor vijftig op standby waren we weer klaar om aan de laatste en warmste dag van het Cactusfestival te beginnen. Op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.