Features

Zes aanraders van den Beir op Groezrock

Europa’s grootste punk- en hardcorefestival staat voor de deur, nog elf lange nachten en Groezrock verklaart het festivalseizoen officieel voor geopend. Naar goede gewoonte is hun line-up opnieuw om van te smullen. Met 25 “first timers” is bewezen dat hoewel de visput steeds kleiner wordt, ze nog steeds een fris menu kunnen samenstellen.

Hartverscheurende keuzes horen nu éénmaal thuis op festivals, en ook hier is dit niet anders. Al proberen we je toch even te helpen met voor elke dag en elk podium, één band uit te kiezen die je moet gezien hebben.

Trade Wind

Daags na de fameuze vrijdagavond op de camping, openen de deuren op de wei in Meerhout. Degene die hun kater al hebben uitgeslapen, raden we aan om op de Watch-Out Stage Trade Wind te checken. Het post-rockproject van Stick To Your Guns frontman Jesse en Stray From The Path gitarist Tom heeft vorig jaar nog een show in Kavka moeten cancelen door rugproblemen bij Jesse. Nu krijgen ze een herkansing om hun eerste album You Make Everything Disappear uit 2016 voor te stellen. Jesse zal er een drukke tweedaagse achter de rug hebben, niet alleen speelt hij Met Stick To Your Guns de Secret Pre-Groezrock Show in Ham de avond voordien (first come, first served), later op de avond zal hij dit nog eens overdoen op de Back To Basics Stage.

Deafheaven

Op het eerste gezicht een ietwat vreemde naam op de affiche is Deafheaven. Bij gebrek aan een correctere benaming zullen we ze maar een black-metalband noemen met invloeden van shoegaze en post-rock. Hun release Sunbather uit 2013 kreeg van Metacritic op basis van 18 reviews de titel van best-reviewed major album of 2013, terecht. Met donkere, snelle en uitputtende songs slaan ze iedereen met verstomming. Een ervaring dat je zelf gezien moet hebben voor je het kan verstaan. Met de Back To Basics Stage hebben ze in ieder geval het perfecte schouwtoneel.

Thrice

Thrice mag dan wel geen headliner zijn, dat konden ze evengoed geweest zijn. Na hun afscheidsshow in 2012 voor een vierjarige break stonden ze deze zomer op Pukkelpop, maar laten we eerlijk zijn: Thrice hun thuis in België is Groezrock. Met hun emotionele en tegelijkertijd krachtige nummers brengen ze post-rock van het bovenste plaatje. Hun comeback album To Be Everywhere Is To Be Nowhere is een pareltje dat zeker thuishoort in je platenkast. Op 29 april spelen ze hun enige show op het Europese vasteland, we hoeven je niet te vertellen dat onze beer daar zal zijn.

Boston Manor

Wie de eerste dag overleeft heeft, staat ook zondag een mooie dag te wachten. Niemand minder dan het exponentieel groeiende Boston Manor staat op de Watch-out Stage. Met een eerste album onder de arm kregen ze eindelijk de aandacht die ze verdienden na twee sterke EP’s. De pop-punkers uit Engeland verzorgden eerder dit jaar het voorprogramma van Four Year Strong en bewezen dat ze klaar zijn voor het grotere werk op hun eerste Belgische festival.

H2O

Wie er in 2014 bij was om H20 het toenmalige Etnies Stage te zien afsluiten, weet dat je dit niet mag, kan en hoort te missen. Als geen ander weten ze met hun energieke songs de hele tent te doen springen, moshen en crowdsurfen alsof je in een gigantisch ballenbad zit. Meer woorden moeten hier niet aan vuil gemaakt worden: H20 GO!

Parkway Drive

Als absolute headliner en afsluiter kan je niet naast Parkway Drive kijken. Al jaren maken de surferboys uit Australië furore en tegenwoordig komen daar al uitverkochte arena’s bij te pas. Met “Carrion” en “Crushed” hadden ze zelfs een aandeel in de Zwaarste Lijst van dit jaar. Hun live reputatie staat vaster dan een burcht, niet voor niets was hun show in de AB vorig jaar hopeloos uitverkocht. Bij deze een herkansing, voor de goden van de metalcore volgend jaar opnieuw in de studio kruipen voor een vervolg op het populaire IRE.

Groezrock gaat door op 29 en 30 april in Meerhout. Info & tickets Groezrock – Facebook – Evenement

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boston Manor - "Passenger"

Boston Manor heeft een uiterst drukke maand achter de rug. De Britten speelden in juni maar liefst twintig concerten in heel Europa…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parkway Drive – “The Greatest Fear”

Parkway Drive is, naast AC/DC, het succesvolste metalexportproduct uit Australië. Door hun indrukwekkende toewijding schopten de heren het tot de headlinepositie in…
InstagramLiveRecensies

Neck Deep @ Kavka Zappa: Punk, punk en nog eens punk

Poppunk is weer in. Dat bewijst de populariteit van artiesten als Yungblud, KennyHoopla en Machine Gun Kelly. Het genre heeft een rijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.