Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honey Lung – “Sophomore”

Toen hun EP Kind of Alone in december uitkwam, had het Britse Honey Lung op eigen bodem vrijwel meteen succes met hun post-grunge songs die invloeden van The Smashing Pumpkins, My Bloody Valentine en Dinosaur Jr meekregen. De vierkoppige band werd enthousiast onthaald en hun tweede single ‘Something’ werd verkozen tot John Kennedy’s ‘Xposure Big One’ op Radio X. Na een aantal shows in Londen, waar het naar verluid niet ontbrak aan enthousiast publiek en crowdsurfers, komen ze nu ook met een nieuwe single: “Sophomore”.

Ook met “Sophomore” krijgen we een pittig en fris staaltje grunge dat duidelijk knipoogt naar de ’90s, maar met één been zeker in de eigen tijd blijft. Het nummer start rustig met gitaar riffs die de hele tijd aanwezig blijven en zo de basis vormen voor een song die blijft hangen. Een waanzinnige outro doet de rest. Naar eigen zeggen gaat het nummer over kunnen steunen op je vrienden en de fijne kneepjes van relaties en vriendschap in het algemeen. Alledaagse lyrics dus maar wel met vette gitaren!

 /  / 

https://soundcloud.com/honey-lung/sophomore-2

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honey Lung - "Big"

Londens quartet Honey Lung staat op het punt een nieuwe ep uit te brengen, en dat betekent tijd voor een nieuwe single….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honey Lung - "Export the Family"

Een aantal maanden geleden ondertekende het Londonse indierock viertal Honey Lung een platencontract bij het prestigieuze Killing Moon Records. Het was het…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 17 - 23 juli 2017

De vakantie is volop aan de gang en iedereen kan genieten van de nodige rust. Toch gaat niet iedereen op vakantie en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.