Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White – “Battle Cry”

Jack White heeft net spontaan een nieuwe single vrijgegeven: “Battle Cry”. Een tweede onverwachte release deze week, na “I’m Not Who You Think You Are” van Millionaire. Een mooie week voor de liefhebbers van gitaren.

Het nummer is volledig instrumentaal en redelijk kort, maar dat deert absoluut niet. Jack White is een geweldige artiest, wat hij bewees in onder andere verschillende projecten zoals The White Stripes, The Raconteurs en The Dead Weather. Dat komt ook weer volledig in dit nummer naar boven, wat een talent! Wat maakt het lied zo goed? Wel, de fantastische en typische gitaarsolo’s waar we zo van houden. Dit aangevuld met riffs die je laten daveren tot in Tokio. Wauw. We kunnen het niet anders zeggen, wauw.

De lat ligt altijd hooggespannen voor Jack White, want hij heeft de meest iconische muziek gemaakt. Denk maar aan “Seven Nation Army” van The White Stripes of “Steady, As She Goes” van The Raconteurs. Deze verwachtingen verbreken is dan ook gekkenwerk, wat bijvoorbeeld voor velen niet lukte bij zijn eerste soloplaat Lazaretto. Maar hier lukt het wél en willen we graag meer horen. “Battle Cry” overtuigd vanaf de eerste seconde.

Jack, please, snel een nieuw album?

 /  /  / 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Jack White @ Vorst Nationaal: Blauw en rauw

Het concert van Jack White in Vorst Nationaal had wat moeite met de ticketverkoop. Eerst waren de tickets voor een erg hoge…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White - "If I Die Tomorrow"

Jack Whites meest recente soloalbum is nog geen twee maanden oud, maar de opvolger van Fear of the Dawn ligt al enige tijd klaar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jack White - Fear of the Dawn (★★★): Zoeken tussen een wirwar van stijlen

Jack White begon zijn muzikale carrière bij The White Stripes, waar hij geflankeerd werd door zijn toenmalige vrouw Meg White. In 1999…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.