Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Jack White – “Battle Cry”

Jack White heeft net spontaan een nieuwe single vrijgegeven: “Battle Cry”. Een tweede onverwachte release deze week, na “I’m Not Who You Think You Are” van Millionaire. Een mooie week voor de liefhebbers van gitaren.

Het nummer is volledig instrumentaal en redelijk kort, maar dat deert absoluut niet. Jack White is een geweldige artiest, wat hij bewees in onder andere verschillende projecten zoals The White Stripes, The Raconteurs en The Dead Weather. Dat komt ook weer volledig in dit nummer naar boven, wat een talent! Wat maakt het lied zo goed? Wel, de fantastische en typische gitaarsolo’s waar we zo van houden. Dit aangevuld met riffs die je laten daveren tot in Tokio. Wauw. We kunnen het niet anders zeggen, wauw.

De lat ligt altijd hooggespannen voor Jack White, want hij heeft de meest iconische muziek gemaakt. Denk maar aan “Seven Nation Army” van The White Stripes of “Steady, As She Goes” van The Raconteurs. Deze verwachtingen verbreken is dan ook gekkenwerk, wat bijvoorbeeld voor velen niet lukte bij zijn eerste soloplaat Lazaretto. Maar hier lukt het wél en willen we graag meer horen. “Battle Cry” overtuigd vanaf de eerste seconde.

Jack, please, snel een nieuw album?

 /  /  / 

7 april 2017

About Author

Hannah Van Hoecke


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Jack White – “Battle Cry””

  1. Remco schreef:

    Ik merk dat ik heel hard ‘HEY’ mee roep. Vrouw en dochter kijken verstoord op van de bank. Lekker nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief