Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elohim – “Skinny Legs”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elohim – “Skinny Legs”

In het begin van haar carrière was er nog een waas van mysterie rond het persoon van Elohim. Ondertussen kunnen we er al (bijna) een gezicht op plakken, maar een naam blijft uit. In interviews spreekt ze enkel via opgenomen stem dus niemand weet eigenlijk wie ze is. Elohim staat eigenlijk voor God in het Hebreeuws, de dame weet wel hoe ze een persona moet opbouwen, zoveel is zeker. Toch bracht ze al verschillende uitmuntende nummers uit. Een samenwerking met Louis The Child  “Love Is Alive” in januari was het laatste wapenfeit van de dame. Nu komt ze met “Skinny Legs” en dat is vijf minuten lang een beetje van alles.

Het begint met een mysterieuze, hoe kan het ook anders, synth die ons naar buitenaards leven stuurt. In een vreemde taal komt de stem van Elohim erbij en lijkt het alsof ze ons aan het betoveren is met een spreuk. Eens de opbouw voorbij is, krijgen we een rustige strofe met een mix van haar zachte, frêle stem en een harde parlando. Plots komen er chaotische beats in het geheel en dat maakt deze song zo uniek. Noise pop die de duistere geest van Elohim op de rooster legt en jou laat meebranden. Dansbaar, maar tegelijk zo angstaanjagend. Deze dame weet perfect hoe ze haar mysterieus persona in haar muziek kan steken en het werkt als geen ander.

 /  /  / 

3666 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FeaturesInterviews

Interview Saib: 'Geen bewuste strategie'

Wie af en toe eens naar beat-afspeellijsten luistert of studeert met op de achtergrond YouTube-kanalen die vierentwintig op vierentwintig lofi spelen, heeft…
FeaturesInterviews

Interview Poldoore: 'Honderd procent tevreden over elk nummer'

Vorige week bracht de Belgische producer Poldoore zijn nieuwste langspeler, Soft Focus, uit. Een opvallende constante in het werk van de Leuvenaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lights – “Real Thing” (feat. Elohim)

Lights Poxleitner timmert al heel lang aan haar weg naar succes en scoort zeker in thuisbasis Canada hoog in de hitlijsten. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.