Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RAC – “This Song” (Feat. Rostam)

Nu RAC als eerste Portugees ooit een Grammy won (voor zijn remix van Bob Moses’ “Tearing Me Up”), heeft zijn carrière een boost gekregen. Dat mag ook wel want Strangers, zijn debuut uit 2014, is een verborgen electropop pareltje dat onterecht nooit zijn plaats tot het grote publiek vond. Zijn muziek klinkt zomers en is erg dansbaar maar toch is het niet zo plat als alle andere electro dezer dagen. De opvolger van zijn debuut zou deze zomer moeten uitkomen en de eerste single kan je nu al horen. Voor “This Song” krijgt hij hulp van Rostam Batmanglij, ex-lid van Vampire Weekend.

Op zijn nieuwst single blijven de typische uptempo elementen van de producer aanwezig. Het begint wel heel soft met synths die niet zo aanstekelijk klinken, een beetje chaotisch zelfs. Toch moet je niet meteen opgeven, want wanneer het refrein er aan komt, klinkt alles immens catchy en kan een dansje nooit ver weg zijn. Het deuntje nestelt zich meteen in je hoofd en als alle instrumenten samenkomen tot een groot geheel, krijg je de zon niet meer weg uit je gedachten. De stem van Rostam lijkt zich perfect te mengen met de beats van RAC wat “This Song” alweer een pareltje maakt. Dansen was nog nooit zo leuk als op RAC.

 /  /  / 

https://soundcloud.com/rac/thisong

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies - "As I Try Not To Fall Apart"

Het was van 2019 geleden dat White Lies met nieuw materiaal op de proppen kwam, toen het vijfde album Five op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Float Fall - Float Fall (★★★★): Geduld loont

De muzikale reis van Float Fall, een duo uit het Brusselse, leest als een merkwaardig verhaal van hoogtes en laagtes. In 2013…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Halsey - If I Can’t Have Love, I Want Power (★★★★½): Smaakvolle cocktail van stijlen en genres

Nadat de afgelopen maanden via sociale media veel hints gelost werden, is het vierde album van Halsey (echte naam Ashley Frangipane) If…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.