Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RAC – “This Song” (Feat. Rostam)

Nu RAC als eerste Portugees ooit een Grammy won (voor zijn remix van Bob Moses’ “Tearing Me Up”), heeft zijn carrière een boost gekregen. Dat mag ook wel want Strangers, zijn debuut uit 2014, is een verborgen electropop pareltje dat onterecht nooit zijn plaats tot het grote publiek vond. Zijn muziek klinkt zomers en is erg dansbaar maar toch is het niet zo plat als alle andere electro dezer dagen. De opvolger van zijn debuut zou deze zomer moeten uitkomen en de eerste single kan je nu al horen. Voor “This Song” krijgt hij hulp van Rostam Batmanglij, ex-lid van Vampire Weekend.

Op zijn nieuwst single blijven de typische uptempo elementen van de producer aanwezig. Het begint wel heel soft met synths die niet zo aanstekelijk klinken, een beetje chaotisch zelfs. Toch moet je niet meteen opgeven, want wanneer het refrein er aan komt, klinkt alles immens catchy en kan een dansje nooit ver weg zijn. Het deuntje nestelt zich meteen in je hoofd en als alle instrumenten samenkomen tot een groot geheel, krijg je de zon niet meer weg uit je gedachten. De stem van Rostam lijkt zich perfect te mengen met de beats van RAC wat “This Song” alweer een pareltje maakt. Dansen was nog nooit zo leuk als op RAC.

 /  /  / 

https://soundcloud.com/rac/thisong

3621 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stealing Sheep - "Never Gonna Live Up"

De vorige plaat van Stealing Sheep was een uitstapje naar een andere wereld: de apocalyptische, absurde wildernis van de cultanimatiefilm La Planète…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Confidence Man - TILT (★★): Slapen in de club

De meeste houseduetten zijn kort geleefd. Soms zit een producer wat rond te zooien in zijn studio, wanneer hij plots denkt: ‘Verdorie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume - "Sirens" (feat. Caroline Polachek)

20 mei 2022. Dat is de datum waarop electropop-pionier Flume zijn nieuwste album Palaces op de wereld zal loslaten. Intussen liet de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.