Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Melody’s Echo Chamber – “Cross My Heart”

In 2015 bracht Melody’s Echo Chamber “Shirim” uit, het laatste werk dat we van de dame kregen. Het moest de eerste single van haar tweede plaat worden die datzelfde jaar nog zou verschijnen. Toch bleef het stil en krijgen we pas dit jaar een opvolger voor haar debuut uit 2012. Waarom het zo lang duurde is onduidelijk maar dat ze terugkomt met een song van net geen zeven minuten is mooi meegenomen. De nieuwe plaat Bon Voyage krijgt nog geen releasedatum maar zou er nu wel binnen enkele maanden moeten aankomen, hopelijk klopt het nu wel!

Voor de nieuwe plaat dit keer geen Kevin Parker aan de knoppen maar wel Fredrik Swahn (The Amazing) en Reine Fiske (Dungen). Qua stijl is er niet veel gewijzigd bij de dame. Melody Prochet klinkt nog steeds even dromerig en brengt haar muziek op een psychedelische manier. Je zweeft als het ware weg op de aanstekelijke melodie van de dame. Toch gebeurt er veel meer in deze zeven minuten want we krijgen een fluitsolo, wat hip hop en ook een funky invloed is nooit ver weg. Choatisch zou je denken, maar eigenlijk best wel aanstekelijk. Ook haalt Prochet haar beste Frans terug boven. Wie nood heeft aan een trip waarop van alles gebeurt, luistert best naar deze song!

 /  / 

3404 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FeaturesUitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…
FeaturesUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2018

Ieder jaar komen er tal van fijne albums uit. Het centrale punt bij zo’n album is vanzelfsprekend de muziek, maar ook het…
AlbumsRecensiesUitgelicht

Albumreviews: Beire Kort #11

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.