AlbumsRecensies

Christon – Towns & Cities (★★★★)- Liefde op het eerste gehoor

Wij bekennen, we hadden voor gisteren nog nooit van Christon gehoord. Een schande? Ja, want zijn nummers slaan in als een bom en vanaf het eerste tot het laatste nummer verliest hij onze aandacht niet. Liefde op het eerst gehoor, het bestaat!

Christon is een Nederlandse soloartiest. Hij bracht begin dit jaar zijn eerste EP uit (Towns) en nog geen drie maand later is zijn eerste album klaar, Towns & Cities. Dit is een samenvoeging van twee aparte EP’s. Hij trok zich drie jaar terug om aan zijn muziek te werken en dat loont, zo blijkt.

Towns & Cities is een heel persoonlijke plaat geworden, waar Christon zijn angsten en twijfels volop toont. Dit klinkt misschien zwaar, maar dat is zeker niet het geval. Integendeel, vaak voelt het heel dromerig en tegelijk energiek aan. Op ingenieuze wijze maakt Christon deze zware teksten toch luchtig door de melodieuze en toch licht poppy sound. Het eerste nummer op de plaat, “Where Do We Go From Here”, is een voorbeeld van een zware tekst in combinatie met een toch dromerig gevoel. Een echte kunst om dit tot stand te brengen!

Een lievelingsnummer kiezen is moeilijk. Enerzijds houden we van de kracht van “Bonfire”, een nummer waar het energieke van Christon volledig tot zijn recht komt. Daarom vergelijken wij hem graag met Cage The Elephant en Imagine Dragons, maar toch blijft zijn sound uniek en te ontdekken waard. Anderzijds brengt “My Northern Lights” het dromerige dan weer volop naar boven, iets wat door de hele plaat doorschijnt maar toch hier het beste in uitkomt. Het heeft een aanstekelijk refrein en bouwt prachtig op van rustig naar steeds energieker. We zijn ook fan van de samples die af en toe doorschijnen. Eén tip dus: beluister ze allebei!

Christon is te ontdekken waard. Voor zijn talent hij heeft maar een schamele 2.933 likes op Facebook (Wie oh wie wordt de 3.000ste?). Maar hij gaat de wereld veroveren. Geloof ons!

 

Related posts
AlbumsRecensies

Crystal Eyes - The Sweetness Restored (★★★): De klok uit het oog verloren

Even klaarheid stellen voor de liefhebbers van zware metalen: deze review heeft betrekking op de Canadese indierockband Crystal Eyes en die is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bummer Daze - "YKWIM"

Als je eens nood hebt aan een moment van introspectie, kan het misschien helpen om de bio van Bummer Daze te bekijken…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jeanines - "Any Day Now"

Ze klinken als iets uit de vroege jaren tachtig, maar Jeanines zag pas voor het eerst het levenslicht in 2019. Hoewel ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.