Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joey Bada$$ ft. ScHoolboy Q – “Rockabye Baby”

Joey Bada$$ heeft zich de laatste jaren opgewerkt tot een vaste waarde in de hiphopwereld. We kijken dan ook erg uit naar de release van zijn nieuwe plaat All-Amerikkkan Bada$$, die uitkomt op 7 april en een aantal collabs bevat om u tegen te zeggen. Toen we bijvoorbeeld de naam van ScHoolboy Q op de tracklist zagen staan, juichten we inwendig. De twee gingen vorig jaar nog samen op tour, nu bundelen ze hun krachten op de single “Rockabye Baby”. En ze gaan hard.

Thematisch gaat dit nummer op hetzelfde elan verder als Joey’s vorige single “Land of the Free”: Joey en Q reflecteren over hun plaats in de Amerikaanse maatschappij en uiten hun ongenoegen over het systematische racisme en het falende politieke systeem (‘And if you got the guts, scream, Fuck Donald Trump’). Maar waar “Land of the Free” nog funky klonk en een catchy refrein had, klinkt er hier veel meer dreiging door. De donkere pianoloop en percussie – de beat werd geproducet door Chuck Strangers en 1-900 – lenen zich perfect voor de agressieve, onheilspellende verses van de twee rappers.

“Rockabye Baby” is de eerste muzikale samenwerking tussen Joey Bada$$ en ScHoolboy Q, en we hopen dat beide heren beseffen dat ze opvallend goed klinken samen. De stijl van het nummer doet zelfs denken aan Blank Face, het album waarmee Q vorige zomer scoorde. Hij zou overigens alweer bezig zijn aan een nieuwe plaat, wie weet horen we Bada$$ daar ook terug?

Het wordt nog afwachten hoe de rest van het album zal klinken, maar dat All-Amerikkkan Bada$$ een politiek geladen werk zal zijn, staat al vast. Joey Bada$$ riep 7 april alvast uit tot ‘Global Hip Hop Appreciation Day’ (want ook Kendrick Lamar is die dag iets van plan), een goed excuus voor ons om zijn muziek nog net iets luider door de boxen te laten knallen.

Facebook / Twitter / Instagram / Soundcloud

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse & Black Thought - "Because" (feat. Joey Bada$$, Russ & Dylan Cartlidge)

Danger Mouse en Black Thought zijn twee van de meest getalenteerde, maar onderschatte artiesten van de hiphopwereld. Ze hebben hun fans jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.