Features

Tour Diary Black Oak – Rusland Tour Deel IV

De komende twee weken volgen we de Nederlandse band Black Oak op hun avontuur door Rusland. Een unieke reis die ze maar al te graag wilden vastleggen op beeld en met tekst. Wij geven hen daarin een platform en stellen hen daarin aan jullie voor. Vandaag deel drie.

Maandag 27 maart – Ekaterinburg

Na de “bijzondere” show van gisteravond…

willen we vandaag een wat betere indruk van de stad krijgen, dus we gaan Ekaterinburg in. Wanneer we Google Maps van de stad bekijken zien we random Michael Jackson staan. Natuurlijk gaan we daar even naartoe om te bekijken wat er staat: en ja hoor, een heus standbeeld van the king of pop!

De rest van de dag hebben we wat door de stad gezworven maar veel van de toffe plekken waren dicht. Uiteindelijk zijn we beland in een Italiaans restaurant en hebben we daar uitgebreid gegeten en gelachen om alle dingen die we inmiddels al meemaakten. Veel kleine cultuurverschillen die zich ophopen en waar je op een gegeven moment even over moet kunnen spuien.

Dinsdag 28 maart – St. Petersburg

Vandaag vliegen we terug naar St. Petersburg voor onze allerlaatste show! Zo bizar hoe snel de tijd ging in Rusland. Het zal even duren om alles een plekje te geven, maar één ding is zeker: we nemen fantastische herinneringen mee naar huis! We blikken nog even terug op onze eerste dagen in Moskou aan het begin van deze trip:

Vandaag zijn we te gast bij Imagine Radio voor ons debuut op de Russische radio:

Onderweg naar de radio staan we (wederom) versteld van hoe mooi St. Petersburg is. En, opeens begint het keihard te sneeuwen:

Tijdens ons radio-optreden worden we bijgestaan door een tolk. Achteraf bleek onze tolk ook een collega van het boekingskantoor van onze agente en zijn we met haar en Galya, onze agente, de stad in gegaan voor wederom een Italiaanse maaltijd. We zijn ook alvast bij de club, Serdce (dat betekent “Hart”), waar we morgen spelen langs geweest. De club zit verstopt achter allerlei deuren, een paar gangen door en een binnenpleintje oversteken. Hoe mensen de club morgen gaan vinden, weten we niet want er hang nergens een bordje.

Als je eenmaal binnen bent is er écht een hele toffe “Berlijn” vibe. De muren zijn rauw gelaten met her en der kleine details. Er zit een zelfgebouwde soort steigerhouten bar in en er staat een gloednieuw geluidssysteem en de beste backline die we de hele tour mochten gebruiken. Het bouwvallige pand was vroeger een lenzenslijperij. Van de buitenkant bekeken, en eerlijk gezegd van binnen misschien ook wel, zouden we het pand in Nederland misschien niet eens openbaar toegankelijk verklaren maar daar doen ze hier kennelijk minder moeilijk over. En, gelukkig maar, zou later blijken. Of misschien weet de Russische overheid niet eens van het bestaan?
Een ding waar we steeds weer achter komen is dat niets is wat het lijkt in Rusland. Er is een façade en dan is er de wereld achter die façade.

Woensdag 29 maart – St. Petersburg

Soundcheck voor onze laatste show.

Vanavond is het tijd voor het allerlaatste optreden in Rusland.
We hebben de dag doorgebracht met bezoekjes aan o.a. het Hermitage en een gebouw met allerlei kunstateliers en toffe designshops wat je als buitenstaander nooit had gevonden want het zat, je raadt het al, verstopt achter een deur, een binnenpleintje over en een paar trappen op. Gelukkig hadden we Yana (de tolk) en Galya mee die deze plek wel kenden en aan ons openbaarden. Eenmaal binnen, schaften we nog gauw wat leuke kleine cadeaus aan, waaronder een lampje gemaakt van een stuk uitgeholde Siberische appelboomstam voor thuis.

De show in Serdce was precies wat we nodig hadden om onszelf nog een keer op te laden. We begonnen bekaf maar al gauw waren de goedgevulde zaal, het warme onthaal van het publiek, het topgeluid en de fijne backline een recept voor een topavond. Vanzelfsprekend met iedereen op de foto gegaan en weer allerlei verhalen uitgewisseld. Doodop naar ons hostel om de hoek gestrompeld om nog even vijf uur slaap te pakken voordat we naar het treinstation moeten.

30 maart 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief