Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe Single Al Bairre – “Don’t Say/Go Away”

Nadat we onze ogen acht weken de kost hebben gegeven aan dronebeelden van Zuid-Afrika in De Mol -ja, Eline is de mol en ja, daar had ondergetekende beer geen punten op ingezet-, komt Al Bairre net op tijd om onze liefde voor het land van The Big Five en Die Antwoord in stand te houden. Het viertal, dat bestaat uit Nicholas Preen, Kyle Davis en tweelingzusjes Julia en Tessa Johnson, kondigde onlangs aan dat ze nieuwe horizonten willen verkennen en stoppen met hun vrolijke pop-rock. Na vijf jaar in een wereld van regenbogen en onbezorgd bellenblazen terwijl het gras kietelt aan hun tenen, stoppen ze niet onopgemerkt. Als afscheidscadeautje delen ze twee songs met de rest van de wereld. “Over & Over” en “Don’t Say/Go Away” vormen de hoorn op een lichtblauw paardje.

Die laatste klinkt als een zomerse dag vol strandballen, waterijsjes en kokosnoten met rietjes. En dat terwijl het nog maar net lente is. Al Bairre combineert zoals vanouds gitaar, drum, ukulele’s en strijkinstrumenten overgoten met uitgelaten stemmen die aardig in de buurt komen van Crystal Fighters. Dat ze zelf ‘Won’t you please stay’ zingen, is een contradictie van de bovenste plank. De band houdt het voorlopig voor bekeken, maar dit deuntje blijft nog een hele dag in ons hoofd hangen. Waar is die bloemenkrans om in ons haar te schuiven?

Facebook / Twitter / Instagram / Website / YouTube

29 maart 2017

About Author

Julie Heyvaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief