Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sparks – “Hippopotamus”

Dat Sparks vreemde vogels zijn, is slechts een understatement. De band rond Ron and Russell Mael wordt omschreven als “the smartest, most consistently evolving band in the history of rock”. Evolueren doen ze altijd want ze maakten al glamrock, disco, klassieke muziek en zelfs minimal pop, alles past binnen het kraam van deze band. In 2009 kwam de laatste plaat van de groep uit maar nu komen ze met een opvolger Hippopotamus. Enkele jaren geleden nog ging de band een samenwerking aan met Franz Ferdinand onder de naam FFS waarmee ze ook op Pukkelpop stonden. Nu staat de band op 16 september zelf in de AB met een nieuwe plaat onder de arm die op 8 september verschijnt.

De titeltrack “Hippopotamus” klinkt op het eerste gehoor als een idiote en eigenaardige song. Je bent precies niet zeker of je dit een geniaal of net een zeer slecht moet vinden. Wat het ook mag zijn, de absurditeit werkt wel. Het lijkt soms wat op een kinderliedje maar de vreemde lyrics maken het dan weer erg volwassen (al is dat natuurlijk relatief). Met tempowijzigingen en de nodige spanning kunnen we wel spreken van een grappige en leuke song. Het lijkt er op dat er op Hippopotamus weer iets anders te horen zal zijn van de groep, we zijn benieuwd.

Site / Twitter / Facebook

28 maart 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief