Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whitney – “You’ve Got a Woman”

De sympathieke indie-rockers van Whitney geven ons vlug nog wat huiswerk mee voor ze straks op wereldtournee vertrekken. “You’ve Got a Woman” en “Gonna Hurry (As Slow As I Can)”, twee covers, deden ook bij ons niet meteen een belletje rinkelen.

Maar speelt allerminst in het nadeel van Whitney, beide nummers zijn hen op het lijf geschreven. Met “You’ve Got A Woman”, oorspronkelijk van de seventies popgroep Lion, krijgen we dagdromende soul die er niet voor terugdeinst om ongegeneerd melig uit de hoek te komen. Het is een nummer dat dicht aanschurkt bij het eigen werk van Whitney. Het bewijs daarvan krijgen we in de tweede helft, waarin we de olijke gitaarsolootjes herkennen die ook in nummers als “No Woman” en “No Matter Where We Go” te horen zijn.

“Gonna Hurry (As Slow As I Can)” is dan weer een rasechte evergreen die worstelt met een stukgelopen liefde. Move over, Dolly Parton! Ook dit nummer doorstaat de Whitney-treatment met glans. Kort, dat wel, maar o zo krachtig.

Voor wie zweert bij vinyl, komt de 12″ EP uit in juni. Wie Whitney live aan het werk wil zien, passeert op donderdag 29 juni best eens langs de weide van Rock Werchter.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN - "I Got You"

WILSN verscheen al een tijdje geleden op onze berenradar en scoorde goede punten door haar gezellige muziek. Haar nummers bevatten steeds een…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.