banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Single The Underachievers – “Final Destination”

Foto: Montreality

AK The Savior en Issa Gold leerden elkaar kennen als eerstejaars op de universiteit. Beide heren, afkomstig uit Brooklyn, stopten met school om zich volledig op hiphop te concentreren. Vijf jaar later staan The Underachievers op het moment om hun derde album uit te brengen. Met “Final Destination” krijgen we – na “Gotham Nights” en “Cobra Clutch” – de derde en laatste single van dat album.

The Underachievers bezitten een grote diversiteit in hun muziek. Ze maken klassieke ‘boomrap’ hiphop maar hebben ook ervaring met zogenaamde ‘clubbangers’. “Final Destination” is een combinatie van beide categorieën. Het recept is simpel: een catchy beat waarover Issa en AK elk om beurt hun ding doen. Het uitzonderlijke zit hem in de verscheidenheid van beide rappers. Terwijl AK zich met een rauwe stem een weg doorheen het nummer hakt, zweeft Issa meer tussen zijn woordspelingen. Op elk van hun projecten zijn er wel een paar nummers die je enkel en alleen door hun krachtige instrumentals in hogere sferen brengen. “Final Destination” is zo’n nummer, met dank aan producer Powers Pleasant van de Pro Era-crew.

De nieuwe plaat Renaissance wordt wellicht nog deze maand gereleaset. Het album bestaat volgens Issa Gold voor 30% uit clubmateriaal en voor 70% uit lyrical, wavey hiphop.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

The Underachievers @ Botanique (Orangerie): Net niet "Lords of Flatbush"

Vorig jaar stonden de vurige hiphoppers van The Underachievers zowel in de VK te Molenbeek als op Couleur Café te Laeken. Gisterenavond…
Features

Zes tips voor Botanique in November

  Het concertseizoen is alweer aan zijn tweede maand bezig, en zo komt november dichter in de buurt. Ook in de Botanique…
AlbumsRecensies

Beast Coast - Escape From New York (★★★★): Succesvolle coalitie aan de Amerikaanse oostkust

Brooklyn (NY) is altijd al een vrijgevige vijver vol hiphoptalent geweest. In het begin van dit decennium sloten de lokale rapgroepen Flatbush…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.