AlbumsRecensies

Cameron Avery – Ripe Dream, Pipe Dreams (★★★): Crooner romantiek van een Australiër

Van de bassist van Tame Impala zou je een Indie Psyichedelica-plaat verwachten, maar niets is minder waar. Cameron Avery bewees al dat hij meer in zijn mars heeft dan dat. Hij tourde onder meer al mee met de tweede plaat van The Last Shadow Puppets. Met dit album toont hij dat hij ook over die sexyness beschikt net als zijn ‘Puppet friends’, Alex Turner en Miles Kane. Het album is een croonerpop geworden à la Nick Cave met een vleugje jazz en ,oh ja, Elvis zit ook nog ergens verstopt in de plaat.

De eerste twee nummers van het album “A Time and Place” en “Do You Know Me By Heart” zetten een melancholisch gevoel neer dat op het laatst genoemde nummer nog eens extra in de verf wordt gezet met droevige strijkarrangementen. Toch komt er direct iets anders aan. Het nummer “Dance With Me” neemt je meteen bij de kraag. Het melancholisch gevoel is nog niet helemaal weg, maar zijn stem klinkt een stuk overtuigender met een soort van verleiding. Dit gevoel krijg je helemaal als hij de woorden uitspreekt: “These lips ain’t just for talking and these boots ain’t just for walking, won’t you dance with me? “De toon voor de rest van het album is gezet.

“Wasted on Fidelity” en “Big Town Girl” tonen aan dat hij de crooner pop helemaal onder de vingers heeft. Toch dreigt hij te hervallen in een zelfde soort spiraal zoals zovele nummers op het album. Weinig verrassend soms. Plots wordt dit onderbroken met “Watch Me Take It Away”. Hier komt die Elvis dan boven. Zelf gaf de Australiër al aan dat hij ‘The King’ als inspiratiebron gebruikte. Ook al past het nummer niet helemaal bij de rest. Het is zéér welgekomen, want het schudt je helemaal wakker. Met de song ‘C’est Toi’ zit hij wel weer op diezelfde golf, maar toch klopt het helemaal. De bijna perfecte love song. Geef het dan nog snel even een Franse naam en Cameron Avery pakt je helemaal in met zijn charmes.

Over die charmes gesproken. Hij heeft al drie videoclips uit. Telkens waar hij, helemaal in pak, de hopeloze romanticus speelt en omringd wordt door knappe vrouwen. In de videoclip van “Dance With Me” danst hij met model Alexa Chung, de ex van Alex Turner. Het hele album straalt een vintage romantiek uit. De plaat geeft de charmes van zijn maker helemaal weer. Na Alexa Chung zal er nu wel meer vrouwelijk schoon met hem willen dansen. Missie geslaagd dus, Cameron.

Site / Facebook

Op 19 april staat Cameron Avery met zijn nieuw album in de Botanique. Info en tickets.

Related posts
LiveRecensies

Arctic Monkeys @ Columbiahalle (Berlijn): "WE ARE BACK!"

Wat gebeurt er als een wereldband, die net het meest gehypete album van 2018 uitbracht, hun eerste concert in vier jaar tijd…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 28 augustus - 3 september

De zomer is helaas voorij. Het weer slaat wat tegen, en het vooruitzicht op een nieuw schooljaar zijn niet meteen dingen om…
LiveRecensies

Cameron Avery @ Botanique (Orangerie): Australische liefdesballades op niveau

Gisteren waren we op afspraak in een idyllisch decor in hartje Brussel. Deze plek gaat door onder de naam ‘Botanique’. We hadden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.