Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soulwax – “Missing Wires”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soulwax – “Missing Wires”

“Missing Wires”, zo heet die nieuwste van Soulwax die deze ochtend in première ging op Studio Brussel. Het is de eerste officiële single uit hun nieuwe plaat From Deewee, waarmee ze dit voorjaar twee keer voor een uitverkochte AB staan. De single begint met een eenvoudige drumsolo die ons met zweepslagen achterna zit. Na een halve minuut verschijnen klappende handjes op het toneel (die we in veel van hun remixen ook al tegenkwamen) en neemt een brommende synth het over. Een ARC 2600, zo wist de jongste van de twee ons achteraf te vertellen.

We zitten op het puntje van onze stoel, de Dewaeles weten als geen ander spanning op te bouwen. Nite Versions is niet ver weg. De brommende synths blijven heel het nummer aanwezig en worden aangevuld met meer exotische klanken, die ons doen denken aan de remixes voor Arcade Fire en Tame Impala. Hoewel de Dewaele-broers hiermee geen geschiedenis schrijven, is deze nieuwe track meer dan welkom. Het is een fris nummer dat weet te boeien, zonder volledig te breken met de erfenis die Soulwax tot op heden heeft nagelaten.

Het nieuwe album From Deewee verschijnt op 24 maart. De twee concerten in de AB zijn hopeloos uitverkocht.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala - "Wings Of Time"

De naam Tame Impala klinkt intussen bij iedereen wel bekend in de oren. Wat begon als band, veranderde al snel in een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nicholas Allbrook - "Jackie"

Op nieuwe muziek van Tame Impala is het helaas nog even wachten, maar gelukkig krijgen we vandaag toch iets te horen uit het…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.