Muzieknieuwtjes

35 nieuwe namen voor Dour met o.a Solange en De La Soul.

Dour houdt er van om op een onverwacht moment een nieuwe lading namen bekend te maken. Er werden al reeds 136 namen gelost, maar daar blijft het dus niet bij. Vandaag geeft Dour ons nog eens 35 nieuwe namen en het zijn zeker niet van de minste.

Laat ons beginnen met de grootste naam, Solange. Voor diegene die Solange niet kennen, het is de zus van die andere diva Beyoncé. Vorig jaar bracht ze haar debuutplaat A Seat At The Table uit en wist daarmee te scoren. De plaat werd bekroond tot één van de beste albums van 2016. Eens benieuwd hoe dit live zal klinken.

De fans van de soulmuziek zullen zeker en vast niet ontgoocheld zijn met de komst van de enige echte Lee Fields & The Expressions, die de weide in vuur in vlam zetten met z’n natuurlijke klasse. Er komen ook een heleboel jonge bands vanuit het Verenigd Koninkrijk tonen wat ze waard zijn. Het gaat om de rappers van Young Fathers, de ruwe rockers van IDLES en de nog ruwere rockers The Moonlandingz.

De verse lading nieuwe namen komen letterlijk vanuit alle hoeken van de wereld. Recht vanuit Brazilië komt Metá Metá de weide onveilig maken. Daarna keren we wat dichter richting huis met de Duitse techno-fanfare van Meute en het Franse retro-pop-duo Agar Agar. Daarnaast vervoegen ook nog Cheveu, Group Doueh en Monolithe Noir de affiche.

Ook op vlak van Hip-Hop ontgoocheld Dour niet. Het legendarische De La Soul mag na enkele keren nog eens de weide van Dour betreden. Ook de nieuwe generatie is goed vertegenwoordigd, met $uicideboy$ en Soulection. Er is ook wel wat Hip Hop vanuit Frankrijk vertegenwoordigd, met Prince Waly en Bon Gamin party feat. Ichon, Loveni, Myth Syzer.

Zoals gewoonlijk zijn er ook een heleboel elektronische namen aanwezig. De legende Larry Heard (aka Mr Fingers live), Shohaleader One, The Gaslamp Killer, Kiasmos (Dj-set), Machinedrum (live), Lone (live), Overmono (live) en French 79 zullen ervoor zorgen dat er ook dit jaar in Dour uitbundig gefeest zal worden.

Dour blijft ook deze keer trouw aan een aantal oude vrienden die al enkele keren op de weide van Dour te zien waren. Het gaat hier om Wax Tailor, Stand High Patrol en Panda Dub. Afronden doet Dour met nog enkele mooie drum’n’bass-namen zoals Fricton, Camo & Crooked, DJ Hazard b2b DJ Hype, DJ Guv, Technimatic, DkA, One87 en Murdock.

De 29e editie van Dour vindt plaats van 12 tot 16 juli. Tickets en meer via www.dourfestival.eu

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single METZ - "Light Your Way Home"

Hoewel het al drieënhalf jaar geleden is dat Metz nog een album uitbracht, stond de Canadese noiseband zelden stil. Zo loste het…
InstagramLiveRecensies

IDLES @ Lotto Arena: Een kolkende massa energie

Het gaat snel voor IDLES. Zeer snel! De laatste zaalshows in België tonen deze stijgende curve perfect aan; Trix in 2019, Ancienne…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - TANGK (★★★½): Grijzer en wijzer

Met de tijd verandert de wereld voortdurend en quasi niets ontsnapt aan dat fenomeen, ook bands niet. Meer dan eens merk je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.