Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Grassroots Movement – “Piloot”

The Grassroots Movement, een Nederlandstalig hip-hopcollectief uit Wetteren, liet in 2014 voor het eerst van zich horen met een demo. Hip-hop met invloeden van funk, soul, rock en pop: dat is waar de maar liefst 12-koppige band voor staat.  The Grassroots Movement heeft met hun enthousiaste en sfeervolle optredens al een mooie live-reputatie opgebouwd. Menig publiek sloeg reeds de benen uit op 1 van hun shows. Vorig jaar lieten ze ons al genieten van 2 singles met het erg zomerse “Tijdelijk” en het iets stevigere “Bibliotheca”. Nu lossen ze “Piloot” als nieuwe single met een bijhorende videoclip. Productie van die videoclip werd verzorgd door Witte Wolven, die ook al samenwerkten met Freaky Age en Delta Crash.

Met “Piloot” slaat The Grassroots Movement een eerder dromerige weg in. Een heel zuivere en zachte vrouwenstem begint met het refrein: “Als een dichter zonder zinnen, zoek ik woorden bij de bron. Was ik maar piloot geworden, ik was dichter bij de zon.” Twee rappers voorzien de rest van het nummer van een gevleugelde tekst, waarbij ook de muzikanten het tempo even omhoog jagen. Instrumentaal doet het nummer qua ritme, gitaar en misschien nog het meest door de begeleidende blazers, met flarden denken aan het rustige werk van de reggaeband SOJA. “Piloot” laat je bij dit regenachtige weer wegdromen om je dan weer bij momenten uit die dagdromen wakker te schudden.

“Piloot” is een eerste wapenfeit van een EP die dit najaar uit zou moeten komen, in de gaten houden of ze daarmee de naam van hun band eer aan zullen doen!

Facebook / Instagram / Soundcloud / Vi.be

6 maart 2017

About Author

Frederic Beeuwsaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief