Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mark Lanegan – “Beehive”

Bijna exact een maand geleden was er de grandioze terugkeur van Mark Lanegan met “Nocturne”. Omdat het nog meer dan een maand wachten is op zijn nieuwe plaat Gargoyle, stilt hij de honger van de fans met een nieuwe song uit dat album. Op 28 april kan je de rest horen (tenzij er nog een single aankomt) en op 29 juni kan je de nieuwe songs live op Rock Werchter horen.

In tegenstelling tot die vorige single, klinkt “Beehive” wat meer in de poprichting. Het is een echte single die zowaar zijn weg naar de radio zal vinden. Toch blijft zijn typische donkere grafstem aanwezig waarmee hij de melodieuze gitaar draagt. Die gitaar blijft doorheen het volledige nummer voor een angstaanjagende sfeer zorgen waardoor je toch een beetje schrik krijgt. Uiteindelijk is het slechts op de achtergrond dat de angst heerst want met de nodige zelfzekerheid en aanstekelijke melodie, blijft dit nummer snel in je hoofd plakken.

Facebook / Twitter / Website

6 maart 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief