Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Father John Misty – “Total Entertainment Forever”

Het is nog een dikke maand voor Father John Misty (vanaf heden zonder baard!) zijn derde album op de wereld los laat. Als we de vooruitgestuurde singles mogen geloven, wordt dat niet meer of minder dan een stevige brok cynische maatschappijkritiek. Op zijn nieuwste single “Total Entertainment Forever” schiet Josh Tillman dan ook furieus uit de startblokken. Met “Bedding Taylor Swift every night inside the Oculus Rift” als openingszin kan dat wel tellen. We hebben het andere artiesten (lees Kanye West) al veel minder eloquent zien doen.

Maar laat je vooral niet blind staren op die avances op Taylor Swift. Verder in het nummer krijgt de hele entertainmentindustrie er van langs. Wat denkt u van “Not bad for a race of demented monkeys/From a cave to a city to a permanent party”. In de toekomst die Tillman schetst, amuseren we ons gewoon kapot en is de ondergang van de mensheid niet oorlog, maar constante prikkels en afleiding. Of zoals hij het zelf zingt: “When the historians find us we’ll be in our homes/Plugged into our hubs/Skin and bones/A frozen smile on every face.” De toekomst klonk nog nooit zo entertainend en deprimerend tegelijk.

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Father John Misty - Chloë and the Next 20th Century (★★★½): Croonend escapisme

Father John Misty, de theatrale geest, cynische mens en zeemzoete songschrijver, is al aan zijn vijfde album toe. In aanloop naar de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Father John Misty - "The Next 20th Century"

Het is inmiddels alweer even geleden sinds het laatste album van Father John Misty. Bijna vier jaar terug kregen we voor het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Father John Misty - “Goodbye Mr Blue”

De fans van Father John Misty hebben weer iets om naar uit te kijken want de singer-songwriter is de fans flink aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.