Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Laatste single The Jagged Frequency – “Eyes Full Of Sand”

The Jagged Frequency is een Belgische garagerockband die er al meer dan vijf jaar op los knalt. Nu de band wat meer volwassen wordt, besluiten ze om er mee op te houden, spijtig. In 2015 stonden ze nog op twee bij onze beste Belgische songs uit dat jaar met “Like A Witch”. De band bracht twee ep’s uit, een 12″ en sluit hun carrière af met een 7″ waarvan er slechts honderd uitkomen. De songs die je op die 7″ vindt, zijn “Eyes Full Of Sand” en “Insecticide For Honey”. Die eerste staat op YouTube en de tweede kan je hier downloaden nu ook online te beluisteren. Beide hebben één iets gemeen, het zijn vuile moddergooiers.

Zoals we de band kennen, winden ze er geen doekjes om. Het start met een stille gitaar maar wanneer de drum snel invalt en de vuile zang het werk doet, gaat het tempo de hoogte in. Het refrein bevat dan weer riffs waar wij spontaan een moshpit bij willen starten en de nodige reverb om alles omver te kegelen. Krachtvoer die we in de toekomst niet meer zullen horen. We vermoeden dat de leden zich meer zullen toeleggen op het zijproject Moar, die ook keigoed bezig zijn. Wie de band nog een laatste keer aan het werk wil zien, moet op tien maart naar Het Bos in Antwerpen.

Volledige statement van de band is hier te lezen:

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singles

De 15 beste Belgische singles van 2015

Omdat we zeker ook talent uit eigen land niet mogen vergeten, gingen de Beiren geen broodjes smeren maar zaten ze samen om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.