Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Seether – “Let You Down”

Na bijna 3 jaar stilte keren onze favoriete Zuid-Afrikanen van  Post-Grungeband Seether terug naar hun roots met de nieuwe single “Let You Down”. De band is ondertussen al aan haar negende album Poison The Parish toe. Dat lijkt, in tegenstelling tot het vorige album, terug duister en stevig te worden, net als bij de oprichting in 1999 onder de naam Saron Gas. De band organiseert al vijf jaar lang het Rise Above Fest in America ten voordele van verscheidene goede doelen.

In de music video zien we vele lugubere en satanische taferelen die perfect bij het nummer passen. De song begint met je onder te dompelen in een zwaar gitaarriff van lead guitarist Bryan Wickmann. Dit vermengen ze met het subtiele drumwerk van John Humphrey waarna de sombere, duistere vocals van zanger Shaun Morgan erbij komen. Het doet met momenten aan Kurt Cobain denken. Dit alles samen met de klanken van bassist Dale Stewart, vormt een krachtig geheel dat makkelijk meerdere keren na elkaar beluisterd kan worden zonder te vervelen.

Facebook  / Twitter

Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #24

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 6 - 12 november 2017

We zitten bij de laatste weken van dit jaar, maar dat betekent niet dat er minder muziek wordt uitgebracht. Nee hoor, we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Seether - "Count Me Out"

Een week voor de release van hun nieuwe album Poison The Parish, dat uitkomt op 12 mei, brengt de Zuid-Afrikaanse grungeband Seether…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.