LiveRecensies

Schaduwland @ Trefpunt (Gent): Ingetogen en bombastisch tegelijk

Schaduwland

Omdat we nu eenmaal fan zijn van alles wat Belgisch is, willen we jullie vandaag heel graag voorstellen aan Schaduwland. Schaduwland bestaat uit Frederik Poisquet (stem, gitaar), Jelle Hermans (bas, synth), Thomas Lauwers (gitaar,Electronica) en Dries Meeus (percussie) en samen maken ze muziek die volgens ons het best te omschrijven valt als volgt: Stel dat Warhaus, The Acid en Rhye een muzikaal kindje zouden maken, dan heette dit kind zonder twijfel Schaduwland.

Het opmerkelijke aan Schaduwland is dat ze echt nog niet lang bezig zijn. Enkele maanden geleden speelden ze nog hun eerste show ergens in een godverlaten kelder. Nu, een paar maand later, speelden ze al het voorprogramma van Soldier’s Heart in een uitverkochte Vooruit. We kunnen dus wel zeggen dat Schaduwland in een hele korte periode heel wat muzikale hartjes gestolen heeft. En terecht.

In december vorig jaar brachten ze hun eerste single “Melody For The Sun” uit en deze wist dan ook meteen te raken. Het nummer begint heel ingetogen met tokkelende gitaar en de overdonderende stem van frontman Frederik. Maar daar blijft het niet bij, middenin het nummer vervoegen beats en electronica het geheel en dit zorgt voor een uitstekende combinatie. De single werd het geproducet en gemixt door Jasper Segers en werd gemastered door Jerboa Masterings.

Trefpunt

Vrijdagavond 24 februari speelde Schaduwland in Trefpunt te Gent en wij gingen even een kijkje nemen. Heel wat volk kwam opdagen om de jonge mannen een hart onder de riem te steken, ook al leek dat achteraf gezien niet nodig te zijn. De sfeer zat goed, het geluid zat goed en het belangrijkste van allemaal, de band speelde een zeer strakke show.

De concertzaal van Trefpunt is ondertussen helemaal volgelopen als de band het podium opwandelt. Zonder iets te zeggen beginnen ze aan een set die ons een halfuur lang zal doen wegdromen. Openen doen ze met “Melody For The Sun”, uitstekende keuze als je het ons vraagt. De muziek die de band speelt past perfect in de setting van Trefpunt, wat het eigenlijk allemaal zeer gezellig maakt.

Na enkele nummers te spelen waarin zang en gitaar primeren, schakelen de mannen middenin de set wat meer beats in. Denk hierbij aan Howling of The Acid. Het valt op dat het publiek hier meteen van kan genieten, hoofden bewegen van voor naar achter en enkele mensen beslissen hun ogen te sluiten om de trip van Schaduwland nog harder te laten binnenkomen.

Na een overdonderende set van een halfuur verlaat de band het podium. Ze begonnen heel intiem en ingetogen aan de set, om dan uiteindelijk heel bombastisch en heel groots te eindigen. We kunnen amper geloven dat Schaduwland als band nog zo jong is aangezien ze live heel volwassen overkomen. Na de zomer komt hun eerst Ep uit en daar kijken wij nu al naar uit!

 

 

Related posts
LiveRecensies

Meis @ Trefpunt: Bagage, paaldansen en alles voor mama

Meis is nog geen grote naam in België, maar de Nederlandse heeft wel al op heel wat grote podia in België gestaan….
LiveRecensies

Badlands @ Vlasmarkt: De Vlasmarkt herwonnen

Gisterenavond konden we op verschillende locaties in Gent ons laten meeslepen door stevige gitaren. Maar liefst zeventien bands, zowel uit het Verenigd…
LiveRecensies

Cassels @ Trefpunt: Poetsen tot het bloedt

Cassels is een band die al wel wat jaren op de teller heeft en ook al eens graag de oversteek vanuit Londen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.