Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “Silence Speaks”

While She Sleeps gaat al even mee in de metalcore scene. Na hun EP The North Stands For Nothing in 2010 bracht de Engelse groep uit Sheffield al twee full length albums uit en is een derde op komst. Met hun nieuwe single, “Silence Speaks”, en bijhorende videoclip stelt de band wederom niet teleur: splijtende gitaren, strakke drums en een very special guest, Oli Sykes, die voor deze gelukkig even zijn “oh no” fase achter zich laat. Samengevat: wij zijn fan!

Voor dit album rekenen ze niet op de hulp van het label “Search And Destroy” waarmee ze hun vorige plaat Brainwashed opnamen, maar doen ze alles zelf. De band bouwde hun eigen studio en begon in alle stilte aan hun eerste self released album. En dat ze het ook perfect op hun eentje kunnen, daar is deze nieuwe het bewijs van!

In samenwerking met Sykes brengen ze een nummer waarmee zowel de oude fans als de nieuwe gelukkig zijn: Oliver screamt alsof hij zijn jeugdige jaren herleeft, terwijl Sleeps het beste van zichzelf geven met hun typische sound. Ook een impressionante gitaarsolo mag natuurlijk niet ontbreken. Met een pak reverb en een aanstekende sound verbaast Sean Long vriend en vijand. De solo geeft ons even de ruimte om op adem te komen en rustig uit te bollen, om daarna nog éénmaal helemaal los te gaan.

“Silence Speaks” is de derde single die we te horen krijgen, na de eerder uitgebrachte singles “Hurricane” en “You are We“, die ons helemaal warm maakt voor You are We dat uitkomt 29 april.  Voor wie na het horen van deze single niet meer kan wachten tot april, kan het album nu al pre-orderen op hun site.

 

Door Antoon van Ryckeghem & Elice Spillebeen

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Northlane - "Clockwork"

De metalcoreband Northlane komt na twee jaren op de proppen met nieuwe muziek. De Australiërs brachten in 2019 hun album Alien uit,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "NERVOUS" (feat. Simon Neil)

Als je als metalcoreband mee wil zijn in 2021, moet je features aan je album toevoegen. Concreter is het blijkbaar ook verplicht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.