LiveRecensies

Nieuwe EP Tout Va Bien – “A Curious Encounter”: Dromen, dansen, donker en dan weer licht

Een EP van donkere tijden naar positieve deuntjes, Tout Va Bien maakte van A Curious Encounter een diverse plaat. Lucy, Queen Of Sheeba en Goodbye kan je hier al horen. Voor B.E.E. en Full Stop is het nog wachten tot morgen wanneer de plaat uitkomt of vanavond in Ancienne Belgique!

Tout Va Bien zou Tout Va Bien niet zijn zonder de duistere kantjes in zijn muziek. “You always laugh, the dark side of the moon”, manen met donkere kantjes kunnen toch nog altijd lachen, blijkt in Lucy. Net zoals Tout Va Bien die over de donkere kanten zingt, maar toch lacht door het dansbaar te maken. Het elektronische stukje bouwt mooi op naar de climax.

“B.E.E.” doet ergens denken aan “Somewhere In Live”, ook van Tout Va Bien, waar hij net als op dit nummer heel vredevol klinkt en waarvan het voelt alsof er rust in zijn hoofd was toen hij het schreef. Een totaal andere sfeer dan bijvoorbeeld “Old Love”, wat heel onrustig is. “Stop the chaos, you can feel it too”, klinkt niet als tekst die erbij past; wel wanneer hij zingt over de zon die begint te schijnen en de persoon waar hij over wil zingen. “Stop, just hold me, it will go away”, hij zegt neen tegen de negativiteit. Elektronische vrolijke tonen versterken de positiviteit. Leuk liedje, niet heel spannend.

“Queen Of Sheeba” is ook rustig, maar klinkt heel donker. Het is al het tegenovergestelde van “B.E.E.”. Één toon blijft weerklinken, elke zin opnieuw, zelfs al voor de muziek start. Het zet meteen de toon van melancholie. Bij het refrein verdwijnt het en komt er een sterke elektronische sneer in de plaats. “Calling out for you, can you see me crying”. Een zachte vrouwenstem stelt hem gerust, maar klinkt ver weg.

De innerlijke onrust van “Goodbye” wordt getoond in de clip die al sinds september online staat. Zoveel onrust dat het openbarst in een gevecht. Over het niet kunnen loslaten van een persoon die al lang door is gegaan met het leven. En hoeveel onrust het ook creëert, soms moet je “Goodbye” zeggen, ook al blijf je zoeken naar die ene persoon in de massa. Dreigend in de stukken waarin hij oog in oog staat met de vijand, dromerig wanneer hij haar weer kan knuffelen. Wanneer hij één keer een harde klap krijgt, wordt de muziek ook stiller. Alsof de klap zo hard was dat hij buiten westen gaat.

Watergeluidjes nemen ons mee in de geheime wereld van Full Stop. Met planten en sterren en golven was het een mooie plaats, maar “where did it go wrong?”, het ging zo fout dat hij wilt wegwandelen naar een mooiere plaats. De geluidjes zijn zo licht en speels dat het feeëriek aanvoelt, alsof hij de wereld wilt creëren waar hij alleen maar over kan dromen.

Wij zijn alvast benieuwd of deze nummers ook deze avond in Ancienne Belgique overtuigen!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shania Twain - "Waking Up Dreaming"

Enkele maanden geleden kregen we te horen dat er een documentaire over Shania Twain ging verschijnen over haar zeer bewogen leven. Daarvoor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles IVE - "After LIKE" & "My Satisfaction"

De meiden van de Zuid-Koreaanse meidengroep IVE staan nog niet lang als groep op het podium, maar hebben toch reeds hun stempel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Panic! at the Disco – Viva Las Vengeance (★★½): Panic! in het theater

Zoals bijna iedereen weet, begon Panic! at the Disco ooit als een emopopgroep. Intussen werden de skinny jeans en gestijld haar al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.