Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Animal Collective – “Kinda Bonkers”

Een jaar geleden verscheen Painting With, het jongste album van de experimentele groep Animal Collective. Op deze plaat maakten de uitgebreide klanklandschappen plaats voor compactere songs. Naar goede gewoonte trakteren ze ons ook bij dit album met veel extra materiaal. Nu vrijdag al verschijnt hun nieuwe EP The Painters. Op deze EP zullen we outtakes uit de Painting With sessies vinden, maar ook hun cover van “Jimmy Mack” (van Martha and The Vandellas) waar we al een imponerende versie van konden horen tijdens hun passage in de Botanique. Het eerste nummer “Kinda Bonkers” kunnen we in afwachting beluisteren op onderstaande psychedelische video.

Deze single is net zoals de nummers op hun vorig album rechttoe rechtaan, maar zet het tempo toch een tandje lager. Ook zijn de zangpartijen een stuk minder strak dan verwacht. Daar tegenover is er wel meer aandacht voor de sfeer die onder het nummer broeit. Oosterse percussie en subtiele loops geven “Kinda Bonkers” een mysterieuze sound. Het zijn elementen die je eventjes doen terugdenken aan hun ouder materiaal zoals Feels en Merriweather Post Pavilion. Toch blijft het gevoel van Painting With domineren wanneer het refrein komt op zetten. Die past namelijk zo in de rij oorwurmen die de plaat heeft voortgebracht.

“Kinda Bonkers” is een leuk tussendoortje en een goede afsluiter voor deze periode. Nu is het weer tijd voor Panda Bear, Avey Tare en The Geologist om zich te herbronnen en ons weer compleet te verrassen. Hopelijk is het ditmaal weer met Deakin erbij. Tot dan kunnen we ons zoet houden met The Painters EP die nu vrijdag 17 februari verschijnt.

Website / Facebook/ Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Dust Moth - Rising // Sailing (★★★½): Dynamisch, maar niet memorabel

Hoewel Seattle tot in de eeuwigheid geassocieerd zal worden met de grungebeweging, valt er in de Amerikaanse kuststad ook verfijnde postrock te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Uma Chine - "Visits"

De Belgische band Uma Chine verscheen vorig jaar op het toneel met hun zelfgetitelde album. Zoals de cover al doet vermoeden, bestaat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Youri Lentjes - "Aid Kid"

Youri Lentjes is niet nieuw in de muziekscene. Hij was finalist in het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2014, en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.