Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single iLL Brown – “Friends” (ft. Freddie Gibbs, BJ The Chicago Kid & G-Wiz)

De naam iLL Brown doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar deze rapper/producer uit Chicago werkte nochtans al samen met enkele bekende namen uit de hiphopwereld. Op zijn nieuwe single “Friends” vormt hij een mooi team met Freddie Gibbs, BJ The Chicago Kid en G-Wiz. Die laatste drie nemen het tekstuele gedeelte voor hun rekening, terwijl iLL Brown de sound verzorgt. Samen brengen ze een ode aan een universeel maar o zo belangrijk onderwerp: vriendschap.

Freddie Gibbs opent het nummer en toegegeven, het doet deugd om zijn stem nog eens te horen. Op solovlak missen we hem al een tijdje want na zijn laatste album Shadow of a Doubt uit 2015 bracht hij niets nieuws meer uit. Maar dat hij onder begeleiding van een nostalgische, straight-forward beat op z’n best is, bewees hij toen al. Het voelt dus een beetje als thuiskomen als we hem hier horen rappen op een delicate sound waarvan een piano het hoofdbestanddeel vormt. Gibbs’ verse had gerust wat langer mogen zijn.

BJ The Chicago Kid neemt dan weer het refrein voor zijn rekening. Zijn hoge stem zorgt voor een mooi contrast met de ruwere stemmen van Gibbs en G-Wiz. Gebruikmakend van een sample uit Whodini’s “Friends”, vraagt BJ zich af hoeveel mensen er echte vrienden hebben. Het is dezelfde vraag die Kanye West een jaar geleden stelde op “Real Friends”. Gibbs en G-Wiz komen al mijmerend tot de conclusie dat ze de meeste van hun echte homies verloren zijn aan het straatgeweld.

Op iLL Brown’s EP Don’t Forget the Dope is het nog even wachten – die komt immers pas uit in de herfst – maar als hij nog een paar samenwerkingen zoals deze uit zijn mouw schudt, dan wordt het alvast een topper.

Facebook / Twitter / Youtube

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Florence Arman - “Friends”

Elk jaar ontdekken we nieuwe zangeressen die een gooi doen naar de troon van de allergrootste popprinses. Een van deze artiesten is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.