Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mark Lanegan – “Nocturne”

 

Voor de fans van Mark Lanegan is het handenwrijven vandaag. Nadat hij vannacht zelf zijn komst naar Rock Werchter aankondigde, laat hij ook het eerste nummer “Nocturne” uit zijn nieuwe plaat op ons los. Gargoyle komt uit op 28 april en is het vervolg op zijn vorige solo-album Phantom Radio uit 2014.  Nu Queens Of The Stone Age ook de studio zijn ingedoken, horen we hem daar misschien ook aan het werk.

‘Do you miss me, miss me darling?’, vraagt Lanegan. Het zal wel zijn dat we hem gemist hebben. Het nummer begint diep en er hangt een zekere schaduw over, alsof de doden uit hun graf komen gekropen. Samen met synthesizers komt Mark binnenvallen. Op “Nocturne” klinkt zijn baritonstem rauwer dan ooit en toch minder zwaar. Het zweeft over alle instrumenten en componenten van het nummer heen en brengt ons in een donkere vervoering. Veelbelovend begin van de nieuwe plaat.

Facebook / Twitter / Website

 

Tracklist Gargoyle:
1 “Deaths Head Tattoo”
2 “Nocturne”
3 “Blue Blue Sea”
4 “Beehive”
5 “Sister”
6 “Emperor”
7 “Goodbye To Beauty”
8 “Drunk On Destruction”
9 “First Day Of Winter”
10 “Old Swan”

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview King Hiss: 'We zijn een band die altijd z'n eigen verhaal creëert.'

Eind vorige week vernamen we het droevige nieuws dat de Kortrijkse stonermetalband King Hiss na tien jaar een punt zet achter haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bully - "Just For Love"

Voor we Alicia Bognanno leerden kennen als de frontvrouw van Bully, liep ze stage in de studio van legendarische producer Steve Albini….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Queens of the Stone Age, alt-J, Jamie xx, Jorja Smith en veel meer naar Rock Werchter 2022!

We hebben er de afgelopen jaren naar gehunkerd, maar in 2022 zal onze knaldrang eindelijk worden beantwoord. Een van de plaatsen waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.