Nieuwe singles

Nieuwe single Half Waif – “Frost Burn”

Half Waif is een band die je het best in de gaten houdt. Dit New Yorks project rond zangeres en songschrijver Nandi Rose Plunkett speelt al een tijdje op de grenzen van de popmuziek. Dit konden we laatst al horen op “Severed Logic”, de eerste single van hun form/a EP, waarop ook het nummer “Frost Burn”staat, waar we nu alvast van kunnen genieten.

“Frost Burn” start met krakende synths die repetitief zijn, maar evenzeer op een dolgedraaide manier in elkaar vloeien. Ze zinken echter op een elegante manier weg om de Nandi’s zachte popstem te doen neerdalen. Haar introspectieve teksten springen meteen in het oor. Ze zijn heel direct en eerlijk, maar worden toch prachtig ingekleurd. Wanneer een heldere piano het refrein inleidt en een warme stem “And on my island, I cannot keep out all the violence” horen zingen, is het nog moeilijk om in dit nummer te ontsnappen.

Deze gewichtige teksten worden wel mooi gekadreerd in een uiterst speelse instrumentatie. Alles wordt uit de kast gehaald om het een geslaagde vorm van dynamiek te geven. Melodieën worden tegenover elkaar gezet en de ritmes zijn dansbaar. Maar ook op de details wordt er gelet. Allerlei klankkleuren en texturen, maken van deze song een bont geheel dat klopt. Verfijnde speelse percussie, hoge stemmetjes en langgerekte synths maken van deze drie minuten een geestverruimende ervaring.

Half Waif’s “Frost Burn” is een nummer dat op verschillende facetten geslaagd is. Het is een prima popsong, maar ook een geslaagd experiment. Het geeft energie, maar is tegelijk kalmerend. form/a is een alvast een beloftevolle EP.  Pop van hoog niveau!

form/a komt uit op 24 februari. Half Waif komt deze EP voorstellen op dinsdag 7 februari in Café Video Gent.

Website / Facebook / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ginger Root - "Better Than Monday"

Een stevige portie funk, een op het randje van obsessieve relatie met Japanse cultuur, een snufje disco en een voorliefde voor alles…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.