Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single J. Bernardt – “The Other Man”

J. Bernardt breekt potten, net zoals alle andere Balthazar projecten eigenlijk. Hij verkocht zijn eerste twee Belgische shows meteen uit en kondigde onlangs een heuse tour aan. Het debuut Calm Down” was dan ook niet slecht en wij zagen er een Belgische Chet Faker in. Nu de eerste maand van 2017 bijna op zijn eind is, besloot Jinte om nog een tweede single, “The Other Man”, te lossen en die klinkt zowaar nog beter klinkt.

We krijgen meteen het dubbel qua lengte in tegenstelling tot dat debuut en dat stelt ons tevreden. Zes minuten aan synths, blaasinstrumenten en de zwoele stem van Jinte. Het begint heel instrumentaal en zeer kalm maar bouwt geleidelijk op naar een samenkomst van verschillende instrumenten om uiteindelijk een melodieus geheel te vormen. Net wanneer je denkt dat de song op zijn eind is, ontploft het nog eens op een exotische manier. Nog steeds een Chet Faker vibe maar ook de Balthazar invloeden zijn nu wat duidelijker hoorbaar. Vette sounds J. Bernardt, wij zijn benieuwd naar meer.

J. Bernardt speelt op 20 april in Trix Antwerpen, 21 april in De Kreun Kortrijk en op 26 april in Het Depot Leuven. Op 24 maart is zijn eerste Belgische show in AB Club maar die show is hopeloos uitverkocht. Al zijn andere tourdates vind je op zijn Facebook.

Twitter / Facebook

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single J. Bernardt - "Last Waltz"

Na al heel wat uit Balthazar te hebben geperst, werd de nood aan ademruimte groter bij het vijftal. Daarop maakten de mannen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single J. Bernardt - "Mayday Call"

Balthazar is al enige tijd een van de grootste bands van België en het vijftal heeft dan ook al heel wat hits…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

25 nieuwe namen voor Rock Herk met o.a. The Afghan Whigs, Therapy? en shame

Rock Herk viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en dat zal het niet zomaar laten aan zich voorbij gaan. Nadat we in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.