Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single J. Bernardt – “The Other Man”

J. Bernardt breekt potten, net zoals alle andere Balthazar projecten eigenlijk. Hij verkocht zijn eerste twee Belgische shows meteen uit en kondigde onlangs een heuse tour aan. Het debuut Calm Down” was dan ook niet slecht en wij zagen er een Belgische Chet Faker in. Nu de eerste maand van 2017 bijna op zijn eind is, besloot Jinte om nog een tweede single, “The Other Man”, te lossen en die klinkt zowaar nog beter klinkt.

We krijgen meteen het dubbel qua lengte in tegenstelling tot dat debuut en dat stelt ons tevreden. Zes minuten aan synths, blaasinstrumenten en de zwoele stem van Jinte. Het begint heel instrumentaal en zeer kalm maar bouwt geleidelijk op naar een samenkomst van verschillende instrumenten om uiteindelijk een melodieus geheel te vormen. Net wanneer je denkt dat de song op zijn eind is, ontploft het nog eens op een exotische manier. Nog steeds een Chet Faker vibe maar ook de Balthazar invloeden zijn nu wat duidelijker hoorbaar. Vette sounds J. Bernardt, wij zijn benieuwd naar meer.

J. Bernardt speelt op 20 april in Trix Antwerpen, 21 april in De Kreun Kortrijk en op 26 april in Het Depot Leuven. Op 24 maart is zijn eerste Belgische show in AB Club maar die show is hopeloos uitverkocht. Al zijn andere tourdates vind je op zijn Facebook.

Twitter / Facebook

2937 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Balthazar – Sand (★★★): Een album van Balthazar

Dat Balthazar een succesband is, daar valt inmiddels niet meer aan te twijfelen. We zouden (Vlaamse) hitjes als “Sinking Ship”, “Bunker” en…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Balthazar: 'Corona als zesde muzikant'

Met Sand brengt Balthazar inmiddels een vijfde album uit en dat doet de band in omstandigheden die op geen enkele manier lijken…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ratmosphere - "Long Time"

Hier zijn we weer, met nog meer Belgisch geweld. Ratmosphere is voor de meeste een relatief nieuwe naam, maar ze hebben tijdens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.