Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kan Wakan – “I Had To Laugh”

Gueorgui Linev is een Bulgaarse producer, film composer, songwriter en multi-instrumentalist en ook het brein achter Kan Wakan. Ondertussen woont hij in Los Angeles, heeft hij er verschillende collaboraties op zitten met o.a. Moses Sumney, Thundercat en Tosin Abasi en verzorgde hij de soundtrack voor de feature film “Dead Draw”. Binnenkort komt zijn LP Phantasmagoria uit, met verschillende gastvocals en collaboraties.

In tussentijd zijn er de al eerder uitgebrachte singles “Molasses” en “I Would” en nu ook de nieuwe “I had To Laugh”. Zijn sound wordt gekenmerkt door de organische mix van elektronische productie en orkestrale composities. Dat is deze keer niet anders. Het lied valt met de sensuele stem van Rachel Fannan meteen met de deur in huis. De instrumentatie begeeft zich eerst wat op de achtergrond met een minimalistische pianocompositie, waardoor alle aandacht naar de zachte hese stem van Rachel gaat.

Halverwege het lied komt het Filharmonisch orkest van Sofia beetje bij beetje aanzetten om dan uiteindelijk in theatrale melodieën los te breken. “I Had To Laugh” is een genre-overschrijdend werk dat misschien nog het best omschreven kan worden als, psychedelische soul en ambient atmosferische muziek. Het is nog even wachten op de nieuwe plaat van Kan Wakan, maar laten we hopen dat deze intrigerende cinematische soundscapes voortzet op zijn langspeler.

Instagram / Facebook / Twitter / Youtube / Website

https://soundcloud.com/kanwakan/i-had-to-laugh-2017

Related posts
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jordan Rakei - The Loop (★★★★): Grandioos nieuw begin

Enkele dagen voor zijn tweeëndertigste verjaardag presenteert Jordan Rakei zijn vijfde album The Loop aan de wereld. Geïnspireerd door de geboorte van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single kenzie & ASTN - "close to you"

Ze begon haar carrière als danseres, maar kenzie staat tegenwoordig voornamelijk bekend om haar zangkunsten. Mackenzie Ziegler, zoals ze echt heet, vergaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.