Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single You’ll Never Get To Heaven – “Images”

De laatste jaren lijkt het alsof er een stortvloed aan dream pop bandjes kwam opdraven. Soms werd er een beetje teveel afgekeken van elkaar waardoor veel van deze groepen hun gebrek aan visie maskeerden onder een verstikkende laag reverb. Toch zijn er tal van bands die er weten uit te springen door de dingen toch eens vanuit een ander oogpunt te bekijken. Een voorbeeld hiervan is het Canadese duo You’ll Never Get To Heaven. In 2014 imponeerden ze nog met een ijzersterke EP Adorn. Nu zijn ze terug met een nieuw album Images waarvan we alvast de titeltrack kunnen luisteren.

“Images” illustreert precies wat deze band doet onderscheiden van de rest. Het opent poppy, maar toont al even snel dat er een diepere laag in dit nummer zit. Het is een intelligent spel van texturen. You’ll Never Get To Heaven experimenteert duchtig met galmende synths, krakende drumcomputers en akoestische percussie. Het spectrum van hun sound ontplooit zich toch pas volledig wanneer ze in en uit dromerige segmenten duiken. Soepele structuurtjes van noten die zweven in de ijlheid van strijkers, natuurgeluiden en sissende tape. Deze momenten doen sterk denken aan de ambient van Brian Eno. Geen wonder dat ze hem dan ook gecoverd hebben op hun vorige EP.

Toch weten ze ondanks al dat geëxperimenteer hun nummer overeind te houden. De fluisterende melodieën die ze in de vocals neergeleggen, blijven plakken, maar zijn slechts impressies. De band wil je namelijk al doen meevaren naar het volgend idee, gevoel, nummer…  Het laat hun toe om een weg te bewandelen die het beste van alles durft te nemen om zo hun opties talkrijk te doen vermeerderen.  Er zijn geen grenzen meer tussen dream pop, synthpop muziek of ambient.

We zijn alvast heel benieuwd wat deze band te bieden heeft op het volledige album. Images komt uit op 24 maart.

WebsiteFacebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Golden Dawn Arkestra - "Join As One"

Een zwoele zomeravond, een sexy saxofoon en dansbare beats en je krijgt het aanstekelijke “Join As One” van Golden Dawn Arkestra. Net…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Intergalactic Lovers - Liquid Love (★★★★): De langverwachte, maar ook geslaagde comeback

Na vier ongeduldige jaren lost Intergalactic Lovers eindelijk het nieuwste album Liquid Love, ook al konden we al een half jaar genieten van…
AlbumsRecensies

Mickael Karkousse - Where Do We Begin (★★★): Ongedwongen zijsprong

Met het in binnen- en buitenland gegeerde GOOSE kon Mickael Karkousse al heel wat pluimen op zijn hoed steken. Het Belgische uithangbord…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.