Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maxïmo Park – “Risk To Exist”

Drie jaar na het uitbrengen van hun vijfde album Too Much Information is de Britse band Maxïmo Park uit Newcastle eindelijk terug met de aankondiging van een nieuwe plaat die zal uitkomen 21 april dit jaar. Het album zal Risk to Exist heten en ze brengen nu hun eerste single uit, die dezelfde naam draagt als het album. Als de nieuwe single een voorsmaakje is van hoe het nieuw album zal klinken, ziet het er zeker veelbelovend uit. Zoals ze zelf zeggen zal de plaat ‘groovier’ klinken en dat hoor je ook in het titelnummer.

In “Risk to Exist” bouwen de strofes met letterlijk drumgeroffel mooi op naar het catchy refrein en de heerlijke popmelodieën maken het moeilijk om stil te blijven zitten. De arrangementen zijn in harmonie en de afwisseling tussen de strofes en het refrein zorgen ervoor dat het gehele nummer mooi in balans is. De lyrics verwijzen duidelijk naar de huidige Britse situatie, waardoor ze met hun aanstekelijke deuntjes hun boodschap kunnen overbrengen. Na drie jaar wachten op nieuw materiaal, lijkt de groep zeker moeite te hebben gedaan om (hoge) verwachtingen in te lossen.

Hun eerste single doet ons zeker watertanden naar het volledige album!

Site / Facebook / Twitter / YouTube

Related posts
AlbumsRecensies

Stereophonics - Oochya! (★★½): Pijnlijk langdradig

In 1997 stond de britpop op z’n hoogtepunt; Oasis kroonde zich met het megalomane Be Here Now tot de koning van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stereophonics - "Do Ya Feel My Love?"

Stereophonics surfte op de flow van britpop naar hun hoogtepunt eind jaren negentig en in het begin van de nillies. Met de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.