Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maxïmo Park – “Risk To Exist”

Drie jaar na het uitbrengen van hun vijfde album Too Much Information is de Britse band Maxïmo Park uit Newcastle eindelijk terug met de aankondiging van een nieuwe plaat die zal uitkomen 21 april dit jaar. Het album zal Risk to Exist heten en ze brengen nu hun eerste single uit, die dezelfde naam draagt als het album. Als de nieuwe single een voorsmaakje is van hoe het nieuw album zal klinken, ziet het er zeker veelbelovend uit. Zoals ze zelf zeggen zal de plaat ‘groovier’ klinken en dat hoor je ook in het titelnummer.

In “Risk to Exist” bouwen de strofes met letterlijk drumgeroffel mooi op naar het catchy refrein en de heerlijke popmelodieën maken het moeilijk om stil te blijven zitten. De arrangementen zijn in harmonie en de afwisseling tussen de strofes en het refrein zorgen ervoor dat het gehele nummer mooi in balans is. De lyrics verwijzen duidelijk naar de huidige Britse situatie, waardoor ze met hun aanstekelijke deuntjes hun boodschap kunnen overbrengen. Na drie jaar wachten op nieuw materiaal, lijkt de groep zeker moeite te hebben gedaan om (hoge) verwachtingen in te lossen.

Hun eerste single doet ons zeker watertanden naar het volledige album!

Site / Facebook / Twitter / YouTube

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courting - "Flex"

De tijd dat Courting in een adem werd genoemd met Sports Team, is al een tijdje voorbij. Sinds hun debuutep Grand National, maar vooral…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies (★★★½): Grauw verleden wordt zonnige toekomst

Er gaat de laatste tijd geen dag voorbij zonder dat de geruchten rond een mogelijke reünie van Oasis de kop opsteken. Van…
InstagramLiveRecensies

Gaz Coombes @ De Roma: Onbemind vakmanschap

Was het omdat Venus en Jupiter op een lijn kwamen te staan en iedereen omstreeks 20 uur die unieke gebeurtenis wou aanschouwen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.