Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings – “Enter Entirely”

Cloud Nothings, de indie-rock band uit Cleveland, Ohio, hebben net hun laatste single, “Enter Entirely”, gereleased voor het aankomende album Life Without Sound. De twee voorgaande singles, “Modern Act” en “Internal World”, zaaiden verdeeldheid: de ruwere sound (en vocals) bleven afwezig. De nieuwe single trekt de lijn van de meer gepolijste sound door en doet vooral de lo-fi soundfans op hun honger zitten, al lijkt dit nummer eerder op een groter publiek gericht.

“Enter Entirely” begint redelijk standaard met gitaar en invallende drums om dan over te gaan naar een degelijk en catchy refrein. Baldi en consorten weten echter pas te overtuigen naar het einde toe. Het nummer valt nog even stil na de gitaarsolo om dan op te bouwen naar het einde met een laatste refrein. “Enter Entirely” is het betere nummer van de zover uitgebrachte singles van de plaat. Fans van de vorige songs zullen dit nummer ook kunnen smaken. Als de rest van de plaat in lijn ligt van “Enter Entirely” zou het weleens een degelijk album kunnen worden. Misschien kan het dan zelfs de oudere fans, die niet zo van de gepolijste sound houden, terug warm maken voor Cloud Nothings. Wij krijgen het alvast heet.

Life Without Sound komt uit op 27 januari.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "Final Summer"

Het Ohioanse indierock collectief Cloud Nothings bleef productief gedurende de pandemie en deelde in 2021 het sterke album The Shadow I Remember….
Albums

Cloud Nothings - The Shadow I Remember (★★★½): Terug naar het begin, en naar de middelmaat

Het is ongeveer een jaar geleden dat The Shadow I Remember in de Electrical Audio studio van Steve Albini in Chicago werd…
InstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.